Logo deschakelalbrandswaard.nl

Lokale goede doelen maken weer kans op donatievan ING

Een jubileum voor de actie Help Nederland vooruit. Vanaf vandaag kunnen Nederlanders voor de vijfde keer hun lokale stichting of vereniging aanmelden voor een donatie van het ING Nederland fonds. Uit alle inzendingen worden in 52 regio's vijf goede doelen genomineerd. Heel Nederland kan vervolgens stemmen op hun favoriet en per regio ontvangt het initiatief met de meeste stemmen de hoogste donatie. Nederland telt tal van lokale initiatieven die zich inzetten om mensen vooruit te helpen. Met 'Help Nederland vooruit' wil het ING Nederland fonds deze initiatieven een steuntje in de rug geven. 

260 lokale initiatieven ontvangen donatie
Vanaf vandaag tot en met 13 november 2019 kunnen alle Nederlanders hun lokale initiatief aanmelden op www.ing.nl/helpnederlandvooruit. Uit alle inzendingen worden in elke regio door de lokale ING kantoren vijf goede doelen genomineerd. Heel Nederland kan vervolgens stemmen op hun favoriete lokale initiatief tijdens de online stemronde, die start in januari 2019. Het aantal stemmen bepaalt de hoogte van de donatie, die varieert van €5.000 voor het goede doel met de meeste stemmen tot €1.000 voor de nummer vijf. In totaal ontvangen 260 lokale initiatieven een donatie van het ING Nederland fonds. Het is voor het vijfde jaar op rij dat het ING Nederland fonds met 'Help Nederland vooruit' lokale initiatieven ondersteunt.

Vijf jaar Help Nederland vooruit
Kirsten Ottens, directeur ING Nederland fonds: "Je knippert met je ogen en opeens zijn er 5 jaren voorbij. Ik ben ontzettend trots dat we sinds de eerste editie van 'Help Nederland vooruit' al meer dan 1.200 lokale goede doelen vooruit hebben geholpen. En al deze organisaties samen hebben een grote impact gemaakt. Dat is voor ons echt bijzonder. We zijn ze enorm dankbaar voor wat ze doen. En daarom gaan we nu voor het vijfde jaar op zoek naar buurtverbeteraars."   

Over het ING Nederland fonds
Als Nederlandse bank is ING nauw verbonden met de Nederlandse samenleving. Het in 2015 opgerichte ING Nederland fonds ondersteunt mensen die het initiatief nemen Nederland sterker te maken. Dit past bij onze ambitie, vooruit helpen. Het ING Nederland fonds vindt het belangrijk te investeren in omvangrijke landelijke maatschappelijke initiatieven en ideeën, maar ook om lokale projecten een steuntje in de rug te geven. Dit doet het fonds door middel van donaties, maar ook met het geven van kennis en tijd. Alles om de impact te vergroten en daarmee iets te betekenen voor en met Nederland. Kijk hier voor meer informatie over het ING Nederland fonds.

Meer berichten