Logo deschakelalbrandswaard.nl
Koersballen is niet alleen een leuke sport, het is ook heel gezellig.
Koersballen is niet alleen een leuke sport, het is ook heel gezellig. (Foto: )

Wie wint de wisselbeker bij Koersbal?

POORTUGAAL - Het gaat natuurlijk niet om de winst en de beker aan het einde van het jaar, maar leuk is het wel om te winnen. De mensen die iedere week koersbal spelen in De Brinkhoeve, nemen de sport serieus en zijn best competitief. De ballen vliegen dan wel nooit door de ruimte, iedereen wil beter worden en de techniek goed beheersen.
Koersbal lijkt een beetje op jeu de boules. Het verschil zit in de grotere ballen en er zit een gewicht in de bal waardoor deze met een boogje gerold moet worden om zo dicht mogelijk bij de kleine witte bal terecht te komen. Ook wordt de sport binnen beoefend en is het voor alle leeftijden. Mensen die niet goed kunnen bukken, hebben zelfs een speciale grijper om de bal op te liften.
In De Brinkhoeve spelen zo'n 25 mensen iedere week. ,,Naast dat het heel leuk is om te doen, is het ook een sociaal gebeuren", vertelt Henk Flora. ,,We drinken koffie met elkaar tussendoor en natuurlijk wordt er aan de zijlijn ook lekker gekeuveld." Tijdens de koffie met soesjes blijkt wel hoe leuk de leden het koersbal vinden. ,,Ik doe het nu een jaar en merk dat ik steeds beter word", zegt een dame. ,,Ik kijk er iedere week weer naar uit om hier naar toe te gaan", zegt een andere dame.

Koersbal is een onderdeel van OVA. Er wordt eens in de week gespeeld van 9.30 uur tot 12.00 uur. De kosten zijn 32 euro per half jaar. Net voor de kerst wordt de winnaar bekend gemaakt van het afgelopen jaar. Iedere maandag worden de punten zorgvuldig bijgehouden. Wie meer informatie wil kan bellen met Henk Flora 010-4168151. Een keertje komen kijken of meedoen, is ook mogelijk.

Meer berichten