Jamie, Sabine, Sjaak en Davy zetten zich met hart en ziel in voor de honden en katten.
Jamie, Sabine, Sjaak en Davy zetten zich met hart en ziel in voor de honden en katten.

Geen dierenopvang meer in de regio per 31 december

Algemeen

POORTUGAAL – Ruim vier jaar is stichting Dierenopvang ZHE actief op het terrein van Antes. Ze vangen zwerfkatten en -honden op, hebben dag- en vakantieopvang en zorgen voor de dieren van cliënten van Antes. Het is ook een leerbedrijf voor de scholen in de regio die diergerichte opleidingen aanbieden. Helaas gaat er 31 december van dit jaar een eind aan komen. De locatie van de dierenopvang is dan niet meer beschikbaar en een nieuwe locatie is nog niet gevonden.

Door Astrid Potuijt

Clienten en huisdieren
,,Er zijn nog een paar opties", vertelt Sjaak van Dongen, voorzitter. ,,Maar niks is nog zeker." Zo wordt de locatie naast kinderboerderij De Kooi in Rotterdam genoemd, ergens in Hoogvliet of misschien bij het Wellant College in Rotterdam. De tijd begint te dringen. ,,Wij zijn een belangrijke schakel in deze regio. Er is weinig alternatieve opvang, of misschien wel helemaal geen andere opvang", zegt Sjaak. ,,De politie brengt zwerfdieren bij ons omdat ze ook niet weten waar ze er anders mee naartoe moeten. En wat dacht je van de cliënten? We hebben hier een kater gehad van een mevrouw die meer dan drie jaar op dit terrein verbleef. Drie jaar lang lag hij in het kantoor, op het toetsenbord of ergens op een stoel. Iedereen kende de kat. Zijn baasje was heel blij dat ze hem zo vaak op kon komen zoeken en toen ze weer zelfstandig kon wonen, kon ze haar kat weer meenemen. Mooi toch? Vaak is de hond of kat die cliënten hebben, het enige beetje houvast dat ze hebben. Daarom is het ook zo mooi dat wij ze hier kunnen opvangen."

Geen ruimte
De stichting geeft de hoop nog niet op, maar zit wel met de handen in het haar. Want kunnen ze wel doorgaan? Zal er op tijd nog een goede locatie voor de dierenopvang komen? Gemeente Albrandswaard kan helaas niks voor ze betekenen. Ze hebben vier jaar samen gewerkt om zwerfdieren op te vangen en de opvangmogelijkheden voor particulieren te bieden. Er is geen ruimte in Albrandswaard voor de dierenopvang en zijn vrijwilligers.

Stagiair
In het kantoortje hangen foto's van alle dieren, op een planbord staat welk dier, wat moet eten. Davy werkt al een tijdje bij de stichting. Hij kwam binnen als stagiair en is na zijn opleiding teruggekomen. Hij heeft het enorm naar zijn zin bij de dieren. Jamie kwam ook binnen als stagiair en is niet meer weggegaan. Ze gaan eropuit met de honden. Als het warm is, lopen ze naar het water zodat de honden kunnen zwemmen. Er wordt goed voor ze gezorgd. Dat blijkt ook wel uit het feit dat zwerfhondjes die weer in een nieuw gezin geplaatst konden worden, nog steeds terugkomen voor de vakantieopvang.

De dierenopvang zoekt een stukje grond van 50 bij 50 meter. Ze hebben sponsors en donateurs nodig en veel hulp. www.dierenopvangcentrum-
zhe.nl
of mail naar info@
dierenopvangcentrum-zhe.nl
.

De hondjes hebben het prima naar hun zin bij de dierenopvang.

Advertenties uit de krant