Afbeelding

Hulp bij belanstingaangifte

Algemeen

POORTUGAAL - De HUBA-vrijwilligers van SWA hebben ook dit jaar veel inwoners kunnen helpen met de belastingaangifte 2018. Vorige week donderdag was het een drukken dag in De Boekenstal. Negen vrijwilligers van Stichting Welzijn Albrandswaard ontvingen de hele dag door inwoners die hulp nodig hadden.

De vrijwilligers waren goed voorbereid op deze taak. De belastingdienst had hen vooraf diverse handreikingen en tips gegeven. Ook dit jaar weer opgeluchte gezichten dat de aangifte is gedaan. Veel mensen kunnen weer rekenen op een teruggave! Veelal door het in mindering brengen van bepaalde zorgkosten.

Door de enthousiaste inzet van de vrijwilligers en een financiële bijdrage van de Lions Club Rhoon Oude Maas kan dit project voor de dertiende keer door SWA succesvol worden afgesloten.

Wie deze dag heeft gemist en nog voor hulp in aanmerking wil komen, kan contact opnemen met Stichting Welzijn Albrandswaard. Zij zullen dan bekijken of er een mogelijkheid is om met één van de vrijwilligers alsnog een afspraak te maken voor het doen van de aangifte.

Voorwaarde is dat men voldoet aan de inkomensgrens die binnen de grens van de zorgtoeslag (30.000 euro voor alleenstaanden en 38.000 euro  voor gehuwden) valt. Ondernemers zijn uitgesloten. Een andere voorwaarde is dat men in Albrandswaard woont.

Stichting Welzijn Albrandswaard is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 9 uur tot 15 uur, en op vrijdag van 9 uur tot 12 uur via 010 5018322.

Advertenties uit de krant