Afbeelding

Actie bij toegangswegen Portland

Algemeen

ALBRANDSWAARD - De wijkagenten van Albrandswaard willen meer laten zien aan alle burgers van Albrandswaard. Daarom zullen zij op frequente basis in De Schakel vertellen over gebeurtenissen in de gemeente waar zij mee te maken krijgen. Ook zullen zij vragen van inwoners beantwoorden als deze te maken hebben met hun werk. Deze week een actie in Portland en Barendrecht in de schijnwerpers.

In de gehele maand februari wordt er een politie-actie gehouden bij de toegangswegen van Rhoon Portland en Barendrecht.

Een speciaal politieteam, de wijkagenten, de politievrijwilligers, de bereden politie en motorrijders houden elke avond in februari een algehele verkeerscontrole. Het doel is om in kaart wie de wijk en Barendrecht van buitenaf bezoeken.
,,We willen kijken hoeveel boefjes van buitenaf onze kant op komen", meldt wijkagent Johan Hessels. De wijkagent heeft het idee dat het met name jongeren zijn, die zich vervelen, die naar de dorpen komen. En dan kan van kwaad tot erger gaan. ,,We kunnen het niet bewijzen, maar hebben het gevoel dat er boefjes zijn, die de oversteek maken. En we willen hen geen vrijkaart geven in Albrandswaard of Barendrecht. Hopelijk zorgt deze actie ervoor dat zij niet meer onze kant op komen."

Passanten kunnen de komende tijd dus aan de kant worden gezet en gecontroleerd worden op hun antecedenten. ,,Zo kunnen we er de juiste personen uitvissen. En we kunnen ook kijken of iemand bijvoorbeeld inbrekerswerktuigen bij zich heeft, wat strafbaar is."

De wijkagent benadrukt hierbij dat de misdaadcijfers in Rhoon Portland zijn gedaald. Hij wil met de actie geen paniek zaaien dat er van alles aan de hand zou zijn.
,,Het gaat goed in Portland. Maar wij zijn verantwoordelijk voor de veiligheid op straat en één misdaadcijfer is er al een teveel. Een woninginbraak of straatroof blijft een behoorlijke impact houden op de slachtoffers en omwonenden. Het zou niet goed zijn als we niet alles zouden aanpakken."

Heeft u een vraag aan een van de wijkagenten van Albrandswaard? Mail deze dan naar marianne@baruitgeverij.nl o.v.v. wijkagenten.

Advertenties uit de krant