Jacqueline de Leeuwe deed gezellig mee.
Jacqueline de Leeuwe deed gezellig mee.

Opening vernieuwde speelplaats

Algemeen

RHOON - De speelplaats bij de Anthony van Hobokenstraat is gisteren, woensdag 29 november, officieel geopend. Wethouder Jacqueline de Leeuwe verrichtte de handeling, waarna een sportieve uitdaging wachtte op de kinderen.

Gezinnen uit de straat en kinderen van OBS De Overkant konden hun sportieve kracht testen tijdens een goede poging de 'stempelkaart' te vullen. Stichting Welzijn Albrandswaard toverde de speelplaats deze middag namelijk om tot een sportief circuit, waar de jongeren voor iedere uitdaging een stempel kon halen.
Het was een feestelijke opening, maar het project zelf had best wat voeten in de aarde. Maar uiteindelijk is het resultaat daar. De speelplek werd aangepakt in samenspraak en inspraak met bewoners en kinderen van OBS De Overkant. Bewoners hebben zich actief beziggehouden met het ontwerp en niet zonder resultaat.
Wie nu achter de begraafplaats in Rhoon-Noord via het heuveltje richting het metrostation langs de speelplaats fietst of wandelt, ziet het meteen. Het is een speelplaats geworden met een ronde tennistafel, die van tafeltennissen met meer dan twee personen een uitdaging maakt, een pannaveld en ook een picknicktafel waar mensen even rustig kunnen zitten.

Advertenties uit de krant