Mevrouw heeft heel wat kilometers afgelegd voor het KWF.
Mevrouw heeft heel wat kilometers afgelegd voor het KWF.

52 jaar jaar collecteren

Algemeen

POORTUGAAL - Na 52 jaar heeft mevrouw L. de Reus tot haar spijt moeten besluiten te stoppen met collecteren voor KWF in Poortugaal.
Mevrouw de Reus, die op een markant plekje in het centrum van Poortugaal woont, heeft al die jaren in haar eigen wijk gecollecteerd. Ze zorgde ervoor dat ze voor sluitingstijd in de winkels aan de Dorpsdijk was, zodat ze personeel en klanten aantrof. Het was voor haar een sport om zoveel mogelijk op te halen. ,,Ik ging soms wel twee keer terug en als ik iemand dan toch thuis trof en die deed een aardig bedrag in de collectebus, was ik daar erg trots op. Maar ook kleine bedragen waren welkom, want alle beetjes helpen."
In de loop van die jaren is het collecteren wel veranderd meldt mevrouw. ,,De mensen hebben steeds vaker geen kleingeld meer in huis. Mijn wijk werd ook steeds groter. Er kwamen flats en dat kostte meer tijd. Aan mijn opvolgster heb ik de nodige instructies gegeven. Bij de collecte van 2017 is gebleken dat de mensen me wel misten. Ik heb het al die jaren met veel plezier gedaan en ik wil alle mensen die iets in de bus deden, bedanken."
Het bestuur van de afdeling KWF in Poortugaal heeft mevrouw de Reus bedankt voor haar inzet. ,,Het is heel bijzonder dat iemand dat zo lang volhoudt."

Advertenties uit de krant