Afbeelding

Een nacht chillen in je hut

Nieuws

ALBRANDSWAARD - Een nacht doorbrengen in je zelfgebouwde hut. Honderd kinderen deden dit als afsluiting van de Huttenbouwweek. Slapen was er echter niet echt bij. ,,Ik denk dat de eerste rond een uur of vijf in slaap viel”, meldde Ron Ederzeel van Stichting Welzijn Albrandswaard.

Van dinsdag tot donderdag werd er getimmerd, gezaagd en gebouwd op het terrein van JCA. Als kers op de taart mocht er worden geslapen in de hutten, na controle van de brandweer. Ederzeel: ,,De brandweer controleert altijd of het veilig is. En wij ook vooraf.”
Uiteindelijk stond er een dertigtal hutten. De hutten werden opgeleukt met bloembakken, terrasjes en meer om het gezellig te maken. Toen iedereen was gearriveerd met kussens en slaapzakken kon het logeren beginnen. ,,Ze chillen dan de hele nacht”, aldus Ederzeel. ,,Om 7 uur maakten wij ze wakker en om 9 uur kwamen de ouders de kinderen halen. Toen lag iedereen op het terrein te slapen. Het was dit jaar echt een hele leuke ploeg kinderen.”
Op vrijdag kwamen de vrachtwagen en werden de bouwwerken opgeruimd. Er werden in totaal zeven containers gevuld met hout.

Advertenties uit de krant