Afbeelding

Ladiesnight: ruim 2100 euro voor Pink Ribbon

Nieuws

POORTUGAAL - De Ladiesnight bij PSV Poortugaal heeft ruim 2100 euro opgeleverd voor Stichting Pink Ribbon. Dat is meer dan de zes dames die het evenement op poten zetten hadden verwacht. ,,Wij hadden gehoopt de 500 te halen toen we hieraan begonnen”, aldus initiatiefneemster Jolanda Schreuder.

De flyers waren nog niet eens de deur uit of de honderd kaarten, inclusief goodie bag, voor de Ladiesnight bij PSV Poortugaal waren al verkocht. Van de vijftig extra kaarten die beschikbaar werden gesteld, bleven er tien over. ,,We hadden nooit verwacht dat de kaarten zo snel weg zouden zijn”, reageert Belinda Keereweer, een van de zes organisatoren van het evenement. ,,Binnen 48 uur waren de honderd kaarten verkocht.”

Het was tijdens een kledingparty dat het balletje ging rollen. Jolanda Schreuder werd gevraagd of zij niet eens een keer een ladiesnight wilde organiseren. ,,Ik heb toen gezegd dat ik dat wel wilde doen, maar dat er wel een goed doel aan verbonden moest zijn.” Het werd Pink Ribbon, een logische keuze voor haar. ,,Ik heb zelf borstkanker en Carla (één van de zes organisatoren) heeft het gehad. Veel vrouwen krijgen te maken met borstkanker. We kennen er best veel via de voetbal ook.”

Uiteindelijk waren het de zes vriendinnen en vrijwilligers van PSV Poortugaal die de handen ineen sloegen en het idee vorm gaven: Jolanda Schreuder, Belinda Keereweer, Mary Dumee, Jeanet Adriaanse, Carla van der Schans en Monique Hage. De voorzitter van PSV Poortugaal gaf toestemming de kantine te gebruiken. Alle zes zijn zij nog steeds verbaasd hoe snel alles verliep. ,,Het is bizar hoeveel medewerking je krijgt als je een goed doel hebt”, aldus Jeanet. Sterker nog: de interesse om te sponsoren of met een stand op de ladiesnight aanwezig te zijn was overweldigend. ,,We hadden er een sporthal mee kunnen vullen”, reageert Jeanet. ,,We hebben mensen moeten teleurstellen omdat de ruimte beperkt was.” Uiteindelijk stonden er in de kantine van PSV Poortugaal veertien stands met onder andere kleding, woondecoratie, van alles rondom schoonheid zoals nagels, wenkbrauwen en make-up, sieraden, reizen, bloemen, cupcakes en taarten en lingerie. Ook werd er een modeshow gelopen, was er een chocoladefontein, een optreden van Sick en Imon en een dj. Als klapper op de vuurpijl was daar de tombola met als hoofdprijs een weekendje weg, bonnen en allerlei cadeaus. In totaal waren er 64 prijzen. ,,En alles is gesponsord”, meldt Jolanda.

Leden van PSV Poortugaal hielpen overal mee. De zondagselectie stond aan de deur en de zaterdagselectie achter de bar. De cheque met het exacte bedrag wordt tijdens de eerste wedstrijd van de zaterdagselectie overhandigd aan een afgevaardigde van stichting Pink Ribbon. Datum en tijd volgen zodra de KNVB de indeling heeft.

Advertenties uit de krant