Afbeelding

Rhoon pakt in Hoogvliet de derde overwinning op rij

Algemeen

RHOON - Om in de strijd te blijven voor een plek in de nacompetitie moest Rhoon de volle 3 punten zien op te halen bij vv Meeuwenplaat. De volgende 2 wedstrijden krijgt Rhoon immers de nummer 1 HVC’10 en de gedeelde nummer 2 Victoria’04 als tegenstanders.

De eerste helft was vooral een strijd om het middenveld met aan beide kanten weinig kansen. In de 38e minuut wist Steven Schreuder de bal prima bij de vrijstaande Ricardo Merrelaar te krijgen. Ricardo liet een droge schuiver los en deze vloog via de binnenkant van de paal onhoudbaar in de hoek, 0-1. Met deze stand werd er ook gerust. Het was kort na de rust dat Mitch Fransen de bal naar de tweede paal voorzette waar Stanley Husen de bal tegendraads langs de kansloze doelman kopte, 0-2.

Zo leek het een vrij eenvoudige middag te worden voor Rhoon. Totdat captain Stanley Husen in de 65e minuut geblesseerd het veld moest verlaten. Er moest het een en ander omgezet worden en daardoor verloor Rhoon toch enigszins vat op de wedstrijd. Meeuwenplaat kon daardoor Rhoon de duimschroeven aandraaien en het spel speelde zich meer en meer op de helft van Rhoon af. Het duurde dan ook slechts drie minuten voordat Jeffrey Zwaan na een scrimmage op de lijn de bal weg wilde schieten maar deze plofte via de lat in het doel van Rhoon. Meeuwenplaat ging daarna op zoek naar de gelijkmaker maar gaf tevens behoorlijk wat ruimte achterin weg. Het was de ingevallen Vince van Dorsten die de bal prima inschoot en met de 1-3 de beslissing leek te forceren. De blijdschap was van korte duur want na slechts 1 minuut stond de 2-3 alweer op het scorebord, na niet voldoende doortastend optreden van doelman Bonninga. Het restant incl. redelijk wat blessuretijd werd overleefd door Rhoon en zo werden 3 belangrijke punten bijgeschreven en kreeg zo de tweede plek wat steviger in handen.

Op 4 Mei de wedstrijd op Sportpark de Omloop tegen koploper HVC’10. Als Rhoon wint, kunnen ze kampioen worden.