Afbeelding
Foto:

Probusclub Rotterdam-Botlek

Algemeen

INGEZONDEN

Onze eilanden IJsselmonde en Voorne Putten kennen vele verenigingen, grote, kleine, bekende en minder bekende. Eén van de waarschijnlijk minder bekende is de Probusclub Rotterdam-Botlek.

Wat is een Probusclub eigenlijk? Probus Internationaal is een vereniging met wereldwijd ongeveer 5000 clubs met in totaal 425.000 leden in 24 verschillende landen. In Nederland vallen onder Probus Nederland ongeveer 440 plaatselijke of regionale clubs met 125.000 leden. Onze Probusclub is opgericht in 1986 en wij zijn een herenclub. Wij houden onze samenkomsten één keer per maand in Poortugaal. 

Het doel van een Probusclub is het bevorderen van saamhorigheid en vriendschap van gepensioneerden die een maatschappelijk verantwoordelijke functie hebben vervuld en die hechten aan het regelmatig ontmoeten van elkaar waarbij vriendschap, verbreding van kennis en interesse, verruiming van inzicht en ontspanning verbindende elementen vormen. 

Op de eerste dinsdag van de maand komen we bij elkaar, heffen het glas en gebruiken de gezamenlijke lunch. Na de lunch verzorgt één van de leden of een genodigde een lezing. De onderwerpen van deze lezingen zijn zeer divers. Daarna keren we weer huiswaarts. 

In het voor- en najaar is er een dagtrip met de partners en in november vindt het jaardiner plaats, uiteraard ook met de partners. Tussendoor organiseren we voor wie wil regelmatig tripjes naar interessante doelen zoals bedrijven of musea. 

Onze club kan wel enige nieuw bloed gebruiken en daarom verwelkomen wij graag nieuwe leden. Mocht uw interesse gewekt zijn, neem dan contact op met onze secretaris Wil Braun, tel. 06 - 22 70 76 09 

Wil Braun

Advertenties uit de krant