Afbeelding

Halve off-day voor vv Rhoon kost dure punten

Algemeen

RHOON - Nadat afgelopen dinsdag Rhoon weer uitstekend voor de dag kwam tegen een divisieclub, bleek het afgelopen zaterdag niet goed genoeg voor MVV’27. De eerste helft was er geen vuiltje aan de lucht; er werd redelijk gevoetbald, kansen gecreëerd en niets weggegeven. Dit werd uitgedrukt in een prima goal in de 16e minuut. Jibbe van Kammen leverde een goede voorzet af en Bart Driesse schatte deze op waarde en kopte de 1-0 binnen. Er leek geen vuiltje aan de lucht totdat op slag van rust een hoge bal bij de tweede paal bleef hangen waarbij doelman en verdediging niet resoluut ingrepen. Zo gingen ze rusten met een 1-1 stand, terwijl Rhoon al afstand had moeten nemen.

De tweede helft was compleet anders; Rhoon leek lood in de schoenen te hebben en kwam niet meer tot het voetbal van de eerste helft. Met een soortgelijke goal als de eerste van MVV’27 scoorden zij de tweede in de 59e minuut. Toen ook nog Ricardo Merrelaar geblesseerd uitviel, besloot Rhoon al heel vroeg alle ballen direct naar voren te slingeren. Dit bleek een kolfje naar de hand van MVV’27, die voldoende lengte had en zo konden leunen en gevaarlijk uitkomen. Het bleek geen wondermiddel en Rhoon bleef machteloos. Dat vlak voor het einde ook nog de 1-3 viel, was louter voor de statistieken. Hiermee geeft Rhoon diverse teams de kans om mee te strijden om de tweede/derde plek die wel eens recht zou kunnen geven op de nacompetitie.