Afbeelding

Influencers bezoeken het Buijtenland van Rhoon

Algemeen

RHOON - Afgelopen vrijdag waren vier influencers uitgenodigd in het Buijtenland van Rhoon om meer bekendheid te krijgen voor het gebied en de bijzondere gewassen te laten zien. Op initiatief van Ontdek IJsselmonde en het Buijtenland van Rhoon ontdekten ze het nieuwe Struinpad, de Zegenpolder en proefden ze natuurinclusieve producten uit het gebied.

Influencers
Influencers bloggen en posten steeds vaker over een groene en gezonde lifestyle. Vier bekende influencers waren uitgenodigd. Merel Wildschut, bekend van De Groene Meisjes tipt haar 26.5K volgers over leuke duurzame plekken in Rotterdam en omgeving. Samen met SavageCilla, thegreenlist.nl en deboswachtert werden ze rondgeleid door gebiedsbeheerder Arjan Ponsen om hun volgers te inspireren.

Struinroute 
De eerste stop was de net aangelegde struinroute. Een wandelroute middenin de polder waar natuurinclusieve gewassen zoals de huttentut en tarwe goed te zien zijn. Huttentut is een oeroud gewas waar mooie gele bloemetjes aan groeien en heerlijke olie oplevert. Arjan legt uit waarom de gewassen zo duurzaam zijn: ,,De bloemetjes van de huttentut trekken veel insecten aan. Het is goed voor de biodiversiteit om veel verschillende gewassen telen. Omdat ieder gewas weer een andere bloeiperiode heeft, hebben insecten altijd te eten.” SavageCilla: ,,Heel leerzaam en tof dat deze gids zoveel wist over het gebied. Leuk dat hier veel spullen vandaan komen voor bedrijven uit Rotterdam. Nu weet ik dat als ik brood van Das Brot eet, het graan misschien uit Rhoon komt.”

Picknick in de Zegenpolder
Na de Struinroute volgt een picknick in de Zegenpolder. In het veld krijgen de influencers een lunch van lokale producten. Tijd om terug te blikken. Merel: ,,Leuk om nu te weten dat er zoveel wordt ingezet op biodiversiteit en hoe dat gaat. Je hoort wel als kreet: ‘biodiversiteit vergroten’, maar hoe werkt dat eigenlijk? Vond ik interessant.” Thegreenlist vult aan: ,,Afgelopen jaar ben ik bij meerdere initiatieven geweest van voedselbos tot biologische landbouw en dit geeft echt een andere kijk erop, kleinschalig en natuurinclusief. En dat zo dichtbij de stad.” Merel: ,,Daar ben ik opnieuw door verrast. Ik was vorig jaar al helemaal blown away door de grienden en nu zie je weer een heel ander stuk. Echt leuk om aan mensen in de stad te laten weten dat er op tien kilometer afstand zoiets moois te zien is. Thegreenlist: ,,Je waant je gewoon in Zuid-Frankrijk, en dat op tien kilometer van je huis. Vakantievibes!”

www.buijtenland-van-rhoon.nl

Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant