<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl
Waar ken ik jou van?

Petra van Splunter – De Jong (38)

Waar kennen we jou van?
Ik werkte in 2010 en 2011 in apotheek Poortugaal. Tegenwoordig is het een ophaalpunt. Daarnaast heb ik bij meerdere apotheken gewerkt. In 2009 kwam ik in Poortugaal wonen.

Wat doe je nu voor werk?
In februari heb ik mijn bedrijf 'Your Happy Budget' opgericht. Ik wilde al langer iets anders gaan doen. Ik vond de apotheekwereld leuk, maar er miste iets. Ik hielp een kennis met de financiën weer op de rit krijgen en merkte dat ik hier zo'n energieboost van kreeg, dat ik er verder ingedoken ben. Uiteindelijk heb ik de opleiding voor budgetcoach gedaan. Ik help graag de stress te verminderen die geldproblemen kunnen veroorzaken.

Hoe is jouw gezinssituatie?
Ik ben in 2011 getrouwd met Cor. Samen hebben we dochter Fay van zeven jaar. Cor heeft twee volwassen kinderen. Michael van 27 jaar en Daisy van 21 jaar. En een schoondochter. Nadine.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?
Ik denk meteen aan de zomervakanties in Duitsland met de vouwwagen. Ook aan de winters waarin we gingen schaatsen op de sloot.

Waar word je gelukkig van?
Gezelligheid met vrienden, het ongedwongen bij elkaar zijn. En van Fay. Fay is mijn cadeautje. Afgelopen weekend waren Cor en ik weggeweest en als ze dan op zondagavond in mijn armen vliegt, kan mijn geluk niet op.

Waar ben je verdrietig om geweest?
Mijn vader overleed plotseling op 59-jarige leeftijd.

Welke toekomstdromen heb je nog?
Ik hoop natuurlijk dat mijn bedrijf goed gaat lopen en dat ik veel mensen kan helpen. Ook wil ik oud worden met Cor en over een jaar of tien een mooi appartement met uitzicht op het water kopen.

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?
Ik heb het nagevraagd, want ik ben daar best onzeker over. De antwoorden die ik kreeg: Rustig, betrokken, weet wat ik wil. Behulpzaam, levensgenieter, lief en zorgzaam.

Wat is je guilty pleasure?
Ik luister graag als ik alleen ben naar opwekkingsmuziek. Niet dat ik me er voor schaam, maar ik denk wel altijd dat andere mensen het raar vinden.

Hoe sta je 's morgens op?
Liever niet. Ik ben geen ochtendmens. Maar Fay moet naar school, dus om 7 uur gaat de wekker, om 7.30 uur zijn we op en pas als zij op school is, ga ik ontbijten.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?
Pannenkoeken met spek en stroop. Daar kan je me voor wakker maken. Ik eet ze bij iedere speciale gelegenheid en daar tussendoor.

Wat zijn je angsten?
Ik kan bang zijn om Cor of Fay te verliezen. Er kan natuurlijk altijd wat gebeuren en die angst houdt me wel bezig.
Ook ben ik bang voor grote blaffende honden. Ik raak ervan in paniek. Vroeger kwam ik niet bij mijn vriendin thuis, vanwege de hond die ze had.

Wat is je grootste miskoop?
Op de middelbare school was ik een verlegen meisje. Ik kocht een lange, nepleren, zwarte jas. Maar ik durfde hem nooit te dragen. Hoeveel die kostte, weet ik niet meer. Maar het zal niet goedkoop zijn geweest.

Wat vind je stom?
De verschillen tussen arm en rijk in Nederland, slapeloze nachten en mensen die hun grote, blaffende honden niet bij zich houden.

Wat heb je geleerd van je ouders?
Zij hebben mij het christelijk geloof meegegeven. Dat is heel belangrijk voor mij en geeft me houvast.

Waar kijk je naar op televisie?
Van alles. Ik houd van programma's over geld zoals 'Uitstel van executie'. En samen met Cor kijk ik graag Netflix series. Op dit moment kijken we 'Springvloed'. Een Deense misdaadserie.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?
Eigenlijk ben ik best tevreden. Vroeger wilde ik meer gezien worden en minder verlegen zijn, maar ik denk dat het me goed gelukt is om daar verandering in te brengen.

Wie heb je voor het laatst gebeld?
Bellen doe ik niet zo vaak. Ik ben meer van het appen. De laatste app die ik kreeg was van mijn overbuurvrouw. Of Fay en ik volgende week meegaan naar Plaswijckpark.

Wat is je favoriete quote?
'Wie niet waagt, wie niet wint' en 'Eerlijkheid duurt het langst'.

Wil je nog iets toevoegen?
De stress die administratie en financiën veroorzaakt is niet nodig. Mensen hoeven zich niet te schamen om hulp te vragen, daar zijn ze zeker niet de enige in. www.yourhappy
budget.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>