Logo deschakelalbrandswaard.nl

Alleen nog een bankje bij het speeltoestel

RHOON –Steeds meer kinderen weten de weg naar het speeltoestel in het Park van Rhoon. En ook (groot)ouders nemen hun kroost vaker mee naar het park.
Natte voeten en bomen onder water. Het was velen een doorn in het oog in het Park van Rhoon. In aanloop naar de herinrichting van het park besloot de gemeente dat probleem alvast aan te pakken. Daarbij sloeg de gemeente twee vliegen in één klap door op die 'natte plek' een speeltoestel neer te zetten. Dagelijks klauteren er nu kinderen op het speeltoestel en rennen zij rond in het zand.

Het speeltoestel werd in september 2018 democratisch gekozen door kinderen. Zij kwamen samen in het park op een woensdagmiddag en kregen drie tekeningen van drie verschillende speeltoestellen te zien. Een dikke meerderheid koos voor het houten kasteel met twee glijbanen. Binnen enkele weken was alles in kannen en kruiken en nog voor de winter speelden de eerste kinderen erop.

Naar aanleiding van een enquête en meerdere bewonersavonden stelde de gemeente een top vijf op met 'dingen waar de mensen blij van worden' ten aanzien van het park.  Spelen staat hierbij op één. Ouders vragen alleen nog om een bankje erbij. Die vraag is opgepakt en de gemeente is ermee bezig bij de herinrichting van het park.

Meer berichten