Afbeelding

Kruidenwandelingen en workshop eetbare bloemen in het Buijtenland van Rhoon

Algemeen

RHOON - De eetbare natuur staat zondag 26 mei in de schijnwerpers in het Buijtenland van Rhoon. Loop mee met een kruidenwandeling van Wildplukgids Gydo van der Wal van Buit of volg een workshop eetbare bloemen van Renée van der Bent van Floresque. Of doe het allebei. Proef, ruik en ontdek wat de natuur van het Buijtenland van Rhoon te bieden heeft.

Kruidenwandelingen

Er zijn drie wandelingen door gids Gydo, van 11 tot 12 uur, van 12.30 – 13.30 uur en van 14 tot 15 uur. Verwacht uitleg over wildplukken en voedselveiligheid, zelf eetbare planten, bloemen en bomen vinden en herkennen, zelf leren wildplukken met behulp van boeken en een wildpluksnackje na de wandeling. Kosten: volwassenen 7 euro, kinderen 5 euro.

Workshop eetbare bloemen 

Om 12.30 uur geeft Renée een workshop eetbare bloemen. Verwacht een introductie over eetbare bloemen in de polder, wandeling om bloemen te bekijken en hun culinaire mogelijkheden te bespreken en zelf bloemenboter maken met wilde eetbare bloemen. Kosten: volwassenen 7 euro, kinderen 5 euro.

Combineer de workshop met een wandeling

Zowel de kruidenwandeling als de workshop eetbare bloemen volgen? Ga dan voor een combinatieticket. Er zijn twee opties: Combineer de wandeling van 11 tot 12 uur met de workshop van 12.30 - 13.30 uur, of combineer de workshop van 12.30 - 13.30 met de wandeling van 14 tot 15 uur. Kosten: 10 euro.

Praktische informatie

De kruidenwandelingen en workshop starten bij De Weelde Natuur, Molenpolderse Zeedijk 6, Rhoon. Daar zijn beperkt parkeerplekken aanwezig, dus de organisatie raadt aan om lekker met de fiets te komen. Meer informatie via www.buijtenland-van-rhoon.nl/agenda/ 

Dag van de biodiversiteit

Deze activiteiten worden georganiseerd in het kader van de dag van de Biodiversiteit op 22 mei. Dan wordt aandacht gevraagd voor het belang en behoud van biodiversiteit. In het Buijtenland van Rhoon zetten de leden van de coöperatie zich in voor een biodivers cultuurlandschap, met bijzondere vogels en akkerflora en natuurinclusieve gewassen.

Advertenties uit de krant