Afbeelding

Geld maken met microkrediet

Algemeen

Ingezonden
In december hebben wij van school een opdracht gekregen om met behulp van een microkrediet een tijdelijke onderneming te starten en met deze onderneming meer geld te maken van het microkrediet. Met het geld dat wij verdienen moeten we het microkrediet (30 euro) aflossen en wat er dan overblijft gaat naar projecten in ontwikkelingslanden. Met het geld dat we op school ophalen, kunnen mensen in Ontwikkelingslanden ook weer een microkrediet krijgen om daarmee ook een eigen onderneming te starten.
Het is een leuk en leerzaam project. Zo hebben wij koningin Maxima gevraagd of zij iets wilde vertellen over mikrokredieten; zij is immers ambassadeur hiervan. Helaas liet haar agenda dat niet toe maar we kregen wel een mooie brief namens haar. Op oudejaarsdag hebben we de oliebollen express gehad. Doordat wij allerlei winkels in beide dorpen hadden gevraagd de ingrediënten te sponsoren, ging alles wat wij ophaalden naar de 'winst' pot. De teller stond na inlossen van het krediet op 180 euro.
Nu het nieuwe jaar weer begonnen is en de meeste leerlingen nog volop bezig zijn met hun onderneming ontstond bij ons het idee om er nog een actie tegenaan te gooien. We zijn inmiddels druk bezig met weer allerlei sponsoren om een loterij te organiseren tijdens de open dag op 25 januari. We hebben inmiddels heel veel mooie en leuke artikelen om mooie pakketten te verloten. Zo hebben wij jaarabonnementen voor hulp bij het huiswerk maken, coole rugzakken, allerlei schoolspullen, en ter ontspanning een aantal vrijkaarten om leuke dingen te doen. Wij zouden eigenlijk het liefst de prijzen inmiddels zelf winnen. Maar hebben gelukkig onze directeur bereid gevonden trekking te verrichten. Dus kom je na de open dag vergeet dan niet een lootje te kopen bij ons je kan er mooie prijzen mee winnen en steunt gelijk het goede doel. Mocht je ons goede doel trouwens een warm hart toedragen een donatie mag natuurlijk altijd.
Katinka Blok, Jara de Goeij, Dunya Mak en Christina Narain.

Advertenties uit de krant