Anouk Deelen op haar nieuwe Gazelle.
Anouk Deelen op haar nieuwe Gazelle. Foto:

Juf Anouk fietst voortaan op snelle Gazelle

Algemeen

ALBRANDSWAARD – Op de Fiets naar je Werk Dag, donderdag 25 mei, kwam Anouk Deelen op een gloednieuwe fiets naar haar werk op basisschool OBS Valckesteyn in Poortugaal.

De fiets was een cadeautje van fietsenfabrikant Gazelle. Deze was op zoek naar de meest fanatieke woon-werkfietser. Anouk Deelen besloot te reageren. En met succes.

Anouk Deelen is dit jaar 25 jaar leerkracht op OBS Valckesteyn. Al die tijd fietst ze van huis in Rhoon naar school in Poortugaal. Ze doet dat vaak samen met een collega. Recent werd haar fiets bij een ongelukje beschadigd, wat een extra reden was om te reageren op de actie van Gazelle.

“Als het even kan fiets ik naar school, omdat ik het lekker vind. Na een drukke dag fiets je je hoofd leeg”, vertelt ze. “Bovendien wil ik als leerkracht het goede voorbeeld geven.” Een enkele keer stapt ze toch in de auto. “Alleen als het heel slecht weer is of als ik tassen vol nakijkwerk bij me heb.”

De route tussen huis en school voert vooral over fietspaden. Ze deed er tot nu toe twintig minuten over. Maar nu gaat dat op de nieuwe elektrische Gazelle een stuk sneller. “Nu ben ik er in tien minuten. Dat komt ook omdat ik graag heel hard fiets.”

Anouk Deelen kan het iedereen aanraden om op de fiets naar het werk of naar school te gaan. Ze hoopt in het bijzonder dat meer ouders de auto thuis laten als ze hun kinderen halen of brengen. Dat zou bij school veel verkeersdrukte schelen. “Pak toch de fiets of ga lopen”, is haar advies.

Dat ze op de Fiets naar je Werk Dag op een nieuwe fiets op school aankwam, viel bij de collega’s direct op. “Geluksvogel” en “Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?” waren reacties die ze kreeg.

Landelijk wordt het op de fiets naar het werk gaan steeds populairder. Vorig jaar is het aantal fietsritten tussen huis en werk toegenomen met maar liefst 17 procent.

Advertenties uit de krant