De cliënten helpen de klanten en zorgen ervoor dat de winkel er netjes uitziet.
De cliënten helpen de klanten en zorgen ervoor dat de winkel er netjes uitziet. Foto:

Goedkoop shoppen bij Spullen & Smullen op het Antes-terrein

Algemeen

POORTUGAAL - In oktober van vorig jaar is Spullen & Smullen op het Antes terrein geopend. De vernieuwde kringloopwinkel, waar cliënten dagbesteding uitvoeren, is een stukje kleiner dan de vorige, maar zeker niet minder leuk. En toegankelijk voor iedereen. 

In de kringloop zijn allerhande artikelen te vinden, boeken en kleding. Ook staat er een seizoenstafel waar op dit moment een aantal paasspulletjes op te vinden zijn. En alles voor echte kringloopprijsjes.

Er wordt samengewerkt met de boekenservice, ook een arbeidsmatige dagbesteding binnen Antes. Hierdoor worden veel van de boeken in de winkel om de twee weken vervangen. 

De opbrengst van de kringloop gaat regelrecht terug naar de cliënten. Hiervan worden bijvoorbeeld materialen voor de houtbewerkingafdeling gekocht, de kerstpakketten van besteld en het zomerfeest van bekostigd. 

Men kan ook spullen brengen. De spullen worden dan achter in het magazijn eerst nagelopen en als ze schoon, netjes en heel zijn, gaan ze de winkel in. De cliënten verzorgen al dit werk samen met twee begeleiders.
Spullen & Smullen is een samenwerking tussen de kringloopwinkel van Reakt en de take-away op het terrein van Antes. Kringloopwinkel Reakt valt onder bureau herstel.
Bureau herstel is een ontmoetingsplek waar iedereen welkom is. Hier kunnen cliënten zich in hun eigen tempo ontwikkelen op allerlei vlakken. Groepsgericht én individueel is er op maat aandacht voor herstel. Ervaringsdeskundigen en vrijwilligers geven samen met de bezoekers dagelijkse invulling.

Spullen & Smullen is iedere werkdag open tussen 9 en 16 uur en is te vinden in gebouw O. Er tegenover is een grote parkeerplaats. Men kan hier ook terecht voor spullen brengen. Bel voor informatie met 088-3570994.

Advertenties uit de krant