Logo deschakelalbrandswaard.nl

Nu ook twee Rolfboeken te koop

ALBRANDSWAARD – Er komen twee boeken uit in een serie van vijf Rolfverhalen van stichting Rolf. Beide boeken worden, mede dankzij subsidie van de Provincie Zuid-Holland, op vrijdag 29 november om half vier overhandigd aan burgemeester Jolanda de Witte, kinderburgemeester Zoë Luna Brasser en wethouder Mieke van Ginkel in het gemeentehuis. Voorzitter Erwin de Jongh van stichting Rolf mag de boeken overhandigen.  Er worden tijdens deze middag ook een aantal musicalliederen gezongen en Biggo van Duyveland is aanwezig. Stichting Rolf voerde in 2007 een musical op en in juni 2018 werd de Rolfroute geopend.

De boeken - Rolf en de schoften van Scoonderloo (1196) en Rolf en de geest van Overmaesche (1197) - zijn voor de ouder jeugd en volwassenen leuk om te lezen omdat het over de geschiedenis van regio IJsselmonde gaat. De verhalen gaan over de belevenissen van zwervertje Rolf die opgroeit in een periode, waarin de polders en het landschap ontstaan van het huidige eiland IJssel-
monde; het gebied van Hoogvliet tot aan Dordrecht. De inhoud is gebaseerd op archeologische vondsten en het erfgoed van de regio. Door middel van QR-codes wordt men verbonden met Oudheidkamers en Historische Verenigingen om de kennis te verdiepen.

De Rolfverhalen werden geschreven door Ruud de Jong, de geestelijke vader en bedenker van de Rolfmusicals en de tekeningen werden gemaakt door Hans Brouwer.

De boeken zijn vanaf 29 november te koop voor 12,50 euro. De opbrengst is geheel voor stichting Rolf.
Verkooppunten: AH Julianastraat Rhoon, Primera Rhoon, Bruna Binnenban Hoogvliet en The Read Shop Barendrecht. Kijk voor meer informatie op www.musicalrolf.nl.

Meer berichten