Logo deschakelalbrandswaard.nl
FOTO

Kom erbij met pannenkoeken

POORTUGAAL - Vanmiddag, maandag 7 oktober, vond er een Kom Erbij bijeenkomst plaats bij Tasman. Ruim 120 mensen vulden de tafeltjes waar ze geëntertaind werden door een muzikant en een goochelaar. Omstreeks het middaguur kwamen de pannenkoeken op tafel. Er werd volop genoten, meegezongen en gelachen. 
Deze bijeenkomst werd georganiseerd door Esparanza in verband met de week van de eenzaamheid.
Verschillende dames vertelden hoe leuk ze deze initiatieven vinden. Eenzaam zijn ze niet. ,,We doen genoeg leuke dingen en gaan er veel op uit." Een andere dame: ,,Ik kan me soms wel eenzaam voelen. Ik ben slecht ter been en als het dan zo slecht weer is, kom ik dagen de deur niet uit. Mij werd verteld over deze bijeenkomst en het vervoer werd geregeld. En ik heb er geen spijt van. Ik vind het erg leuk."
,,Mensen moeten wel over de drempel stappen om gezelligheid te zoeken", zegt een man die gezellig aan een tafel met twee dames zit. ,,Er is genoeg leuks in de gemeente voor senioren te doen. Hoewel ik het wel jammer vindt dat er in deze week zo veel wordt georganiseerd. Ze kunnen dat toch veel beter verspreiden over meerdere maanden? Dan is er veel vaker wat te doen."
 

In de week van de eenzaamheid werd van alles in de gemeente georganiseerd. Zo was er op waren er woensdag ruim tachtig mensen naar de Maranathakerk gekomen om samen baar theatergroep de Poostivioos te kijken, waar zo hard om gelachen werd, dat er regelmatig tranen over de wangen van de bezoekers liepen. Van het lachen weliswaar.  Elly Bezemer zorgde voor de vrolijke noten. 

Meer berichten