De Rhoonse Joëlle tijdens een les dans. Foto: Joep van Aert.
De Rhoonse Joëlle tijdens een les dans. Foto: Joep van Aert.

Mavo voor Theater: MT010

Algemeen

ROTTERDAM - Toneelspelen, dansen, zingen én persoonlijk gecoacht worden? Het kan op De Mavo voor Theater. Voor nieuwsgierige, creatieve en ondernemende leerlingen met een mavo-advies en een passie voor het theater bestaat, sinds dit schooljaar, De Mavo voor Theater, afgekort MT010.
De Mavo voor Theater komt voort uit een samenwerkingsverband tussen Stichting LMC Voortgezet Onderwijs Rotterdam en Hofplein Rotterdam. Het resultaat is een school waar leerlingen dezelfde fascinatie voor theater, dans, zang en muziek delen in een leeromgeving die deze kunstrichtingen ademt.
Joëlle Vliegenthart uit Rhoon is één van de leerlingen die dit schooljaar is gestart op MT010. ,,Sinds ik op MT010 zit, heb ik zoveel geleerd. Ook heb ik meer zelfvertrouwen gekregen en durf ik meer. Je kan op deze school helemaal jezelf zijn. Het is echt een super leuke school, waar je je creativiteit met anderen kunt delen."
MT010 is een kleine en persoonlijke school waar individuele ontwikkeling van leerlingen een belangrijk aandachtspunt is. Naast de algemene vakken, krijgen leerlingen acht uur per week les in spel, zang/muziek en dans. De school biedt alle profielen aan, zodat leerlingen een aansluiting hebben op bijvoorbeeld de MBO Theaterschool of welke andere vervolgopleiding zij ook kiezen na MT010.
Voor leerlingen uit groep 8 is er op zaterdag 18 november een open lesdag in het Hofpleintheater aan het Benthemplein 13 in Rotterdam. Tijdens de open lesdag kunnen leerlingen van 10 tot 12 uur of van 14 tot 16 uur meedoen met lessen spel, zang en dans en kennismaken met de docenten en leerlingen. Inschrijven kan via mavovoortheater.nl.

Advertenties uit de krant