De helft van de opbrengst gaat naar het Buytenhuis.
De helft van de opbrengst gaat naar het Buytenhuis.

Collecte voor Buytenhof

Algemeen

RHOON - NSGK collecteert van 13 tot met 18 november in Rhoon. De opbrengst van deze collecte gaat ook dit jaar voor de helft naar de afbouw Het Buytenhuis, de nieuwe werk- en lunchplek van de zorggasten en vrijwilligers van De Buytenhof.
Steeds meer mensen bezoeken De Buytenhof om het boerenleven te ervaren. Voor sommige zorggasten geeft dit de veel prikkels en daarom is een rustige werkplek noodzakelijk. De NSGK vindt dit project passen binnen haar beleid. Juist het werken op de zorgboerderij samen met vrijwilligers en anderen(niet-gehandicapten) geeft een extra dimensie in hun leven.
Meer informatie over de collecte kan men krijgen bij Anja Bruijkers via 06-27350522.
,,In onze samenleving zijn veel drempels waardoor kinderen en jongeren met een handicap niet gewoon kunnen meedoen. Veel kinderen met een handicap gaan bijvoorbeeld naar aparte scholen. Of ze gaan helemaal niet naar school. De speeltuin in de buurt is voor hen vaak niet toegankelijk, evenmin als de sportclub, de theatercursus of de arbeidsmarkt. Daardoor staan zij vaak aan de zijlijn. NSGK helpt om deze drempels uit de weg te ruimen. Zodat zij gewoon kunnen spelen, leren, wonen en werken, sámen met niet-gehandicapte leeftijdgenoten."
NSGK kan dit werk doen dankzij de hulp van vele donateurs en vrijwilligers, die zich daarvoor belangeloos inzetten. Zoals vrijwilliger Louis van Veen zegt: ,,Het idee dat ik gehandicapte kinderen kan helpen aan een beetje extra geluk in een toch vaak lastig leven geeft me veel voldoening."

Advertenties uit de krant