<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl
KrantDessert

KrantDessert 16-02-2017: Lekker dansen op de muziek van DJ Panic

Toen Dennis Copier vijftien jaar was kocht hij een mengpaneel en prutste op zijn kamer wat met muziek. Op zijn zestiende mocht hij draaien, eerst een paar keer in de Big Balloon in Barendrecht en later in Pompei aan de Slinge in Rotterdam. Nu is hij 41 jaar en hij timmert nog steeds als deejay aan de weg. Ieder weekend heeft hij een aantal optredens, zowel in Nederland als in andere landen van Europa. DJ Panic is een bekende naam in de scene.

Door Astrid Potuijt

Ik herinner me de begintijd van de housemuziek nog goed. Eurorave 1 en 2, de eerste houseparty's op de Maasvlakte waar ik als garderobemeisje wat extra's verdiende. De Aussie die ik af en toe van mijn zwager mocht lenen en die vreselijke housebroeken. Ik kijk dan ook uit naar het interview met Dennis. Zodra de Ridderkerker begint te praten, is het duidelijk dat hij nog steeds met volle teugen van zijn werk als deejay geniet.

,,Ik vond het als tiener geweldig om met muziek bezig te zijn en verder speelde de toekomst nog niet mee", vertelt Dennis. ,,De housemuziek kwam op en daarna werd het mellow of hardcore.''

,,Nu weten de jonge deejays wat ze willen en wat ze kunnen bereiken. Dat was in mijn begintijd totaal anders. Deejay worden was toen geen hype. Ik deed wat ik leuk vond. Tot we in Pompei een mixwedstijd hielden. Ik deed niet mee, maar vulde de gaten tussen de verschillende deelnemers op. We hadden onder andere DJ Paul Elstak in de jury. Verbazingwekkend genoeg was hij vooral van mij onder de indruk en vroeg of ik het Forze DJ-team in Rotterdam wilde versterken. Toen is het balletje echt gaan rollen en tot de dag van vandaag kan ik goed leven van mijn werk. Het is toch mooi dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken?"
In de tijd dat de housemuziek opkwam, gold ook een bepaalde kledingstijl voor de gabbers. Trainingspakken van het merk Australian (Aussies) bijvoorbeeld. Housebroeken waren ook nog een tijdje in. ,,Ik droeg meestal gewoon een spijkerbroek", lacht Dennis. ,,Maar inderdaad wel een trainingsjasje."

Ieder jaar wordt er reünie van Parkzicht gehouden in het Maasgebouw. Een old skool party wordt dat genoemd. DJ Panic is daar altijd van de partij. ,,Het is echt leuk om daar oude bekenden tegen te komen. Er worden vaker old skool party's gegeven en dan zijn er ook veel mensen van mijn leeftijd, maar ik merk dat er zat jongeren zijn die de muziek van toen kunnen waarderen. Ik draai ook vaak freestyle. Dat wil zeggen dat oud en nieuw door elkaar wordt gemixt."

Ieder optreden heeft zijn voorbereiding nodig. Grote feesten kosten soms wel drie maanden tijd. Maar daar zit dan ook de promotie bij. ,,Voorlopig ben ik dan ook nog niet van plan om te stoppen. Ik vind het veel te leuk, krijg er nog steeds energie van. Het enige is dat ik begin te merken dat het iets vermoeiender is. Je moet je voorstellen dat ik vaak zondagochtend rond een uur of vijf of zes thuiskom. Meestal stap ik dan rond half elf mijn bed weer uit. Vroeger ging ik dan ook gerust nog sporten en zo, maar die tijd is wel een beetje voorbij. Sporten doe ik nu op andere dagen."

Dennis trouwde tien jaar geleden met Esther. Hij leerde haar kennen via een vriend. Via MSN (een chatprogramma) leerden ze elkaar wat beter kennen en daarna ontmoetten ze elkaar voor het eerst. ,,Esther kende mij wel van feesten waar ik draaide, maar ze was niet meteen geïnteresseerd. Deejays hebben toch zo'n naam hè! Maar ik ben nooit zo geweest. Ik heb altijd langere relaties gehad."

Inmiddels zijn Esther en Dennis twee kinderen rijker. Bo is acht jaar en Jim is vijf.

,,De kinderen zijn niet zo bezig met wat ik doe. Bij ons thuis staat dan ook niet de hele dag door hardcore-muziek op. Gewone top veertig muziek wel. Bo is erg muzikaal. Binnenkort wil ik weleens met haar gaan oefenen op het mengpaneel. Kijken of ze dat oppikt. Jim is nog een beetje verlegen, maar natuurlijk ook nog erg jong."

In de scene is DJ Panic een bekende naam, daarbuiten wordt hij wat minder herkend. ,,Dat is eigenlijk wel fijn", zegt hij. ,,Ik merk het als ik naast Paul Elstak loop. Die wordt overal herkend. Ik heb het zo nu en dan en dat vind ik prima. Het gaat mij ook niet om herkenning op straat, wel om de waardering voor de muziek. Als het weer lukt om zo'n hele menigte enthousiast te maken, geeft dat altijd weer een kick. Er is niets wat ik liever doe."

Naast zijn werk als deejay, houdt Dennis zich ook bezig als labelmanager van Neophyte Records & Foolish. Hij beluistert demo's en begeleidt jong talent door het beantwoorden van de vele vragen die zij hebben. En kortgeleden is hij www.panicshop.nl gestart. Een online winkel waar shirts, truien en caps te koop zijn met 'PANIC' erop gedrukt.

Na het maken van een paar foto's, nemen we afscheid. In de auto terug naar de redactie ben ik weer even terug in de tijd. Misschien moet ik toch ook eens zo'n old skool party bezoeken?

Foto's: Supersized


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>