Afbeelding
Foto: Ronald Hooijmeijer

Column Katinka: Verslapen

Column Column

Het is een normale maandagochtend. Ik ben nog heerlijk aan het dromen tot ik vaag mijn wekker hoor. Nu weet ik dat het tijd is voor een nieuwe dag. Ik besluit om niet te gaan snoozen, maar om gelijk op te gaan staan. Het is mij al veel te vaak gebeurd dat ik rennend naar de metro moet omdat ik me verslapen heb door het snoozen. Je stelt dan eigenlijk je dag veel te lang uit. Gelijk opstaan dus! Het is heerlijk zonnig en ik heb nog lekker tijd om even te ontbijten.

Na het ontbijt loop ik naar de bushalte toe. Er valt mij direct iets op. Over de verkiezingsborden heen zijn posters geplakt. Ik loop even dichterbij om te kijken wat er precies op staat. “THE GREAT RESET”. Ik grinnik vanbinnen. Een oude vrouw fietst voorbij en stapt verbaast van haar fiets af. Ze vraagt aan mij “Weet jij wat voor wappies dit gedaan hebben?” Ze kon er gewoon boos om worden.

Dan opeens wonen we niet meer in zo’n rustig dorp. Zowel de vlag van Oekraïne als een aantal verkiezingsborden zijn in de brand gestoken. Ik vind dat je ook de mening van wappies moet respecteren, maar om een plakteam op te richten dat vervolgens over de borden van anderen heen plakt, gaat veel te ver! Ze proberen aan alle kanten hun mening door te drukken.

In een Telegram groep wordt er gesproken over wat de ‘wappies’ bezighoudt. Ik was er behoorlijk van onder de indruk hoeveel bullshit er geschreven wordt. Zo reageert iemand op het bericht: “Plakteam bedankt!” het volgende: “Pontje rhoon naar oudbeijerland ook hoog tijd, verplichte nog steeds muilkorve anders geen overtocht, nog erger als nsb abel, ook nodig plakwerk weer nodig daro”. Bizar gewoon!”

Als ze dan toch elke keer een ander onderwerp hebben waar ze ‘kritisch’ over zijn, hadden ze zich verkiesbaar kunnen stellen voor de gemeenteraad. Eerst was corona het probleem en nu de OZB? Kijken of zij wel de 25 procent van de stemmen hadden gehaald… Volgens deze groep mensen is het goed om kritisch te kijken. Dat is precies wat ik nu even gedaan heb. Ik word elke ochtend fris wakker, maar volgens mij zitten zij nog heerlijk te snoozen!


Advertenties uit de krant