Foto van Rick Rübe
Foto van Rick Rübe Foto: RICK RUBE

Historische Overwinning

Algemeen

POORTUGAAL - Op Hemelvaartsdag ondernam sv Poortugaal met drie volle bussen, auto’s en fietsen de reis naar de andere kant van de Oude Maas voor de districtsbekerfinale West II, gespeeld op het neutrale terrein van Heinenoord. Tegenstander Capelle nam aanvankelijk een 2-0 voorsprong, maar Poortugaal wist de stand verrassend om te buigen naar een 4-3 overwinning, waarmee de club voor het eerst deze prijs in haar geschiedenis in ontvangst nam.

Ongeveer zestienhonderd toeschouwers, uitgedost met blauwzwarte sjaals, petten, vlaggen en zelfs vuurwerk, moedigden Poortugaal aan. Ondanks een nerveuze start en een achterstand van 2-0 binnen negentien minuten, kwam Poortugaal terug. Trainer Biesheuvel moedigde zijn team aan, wat resulteerde in scherpere combinaties. Bradley El Idrissi maakte de eerste goal voor Poortugaal in de 36e minuut, waarna hij voor rust nogmaals scoorde, wat de stand op 2-2 bracht.

In de tweede helft waren de kansen schaars en leek de wedstrijd op strafschoppen af te stevenen, totdat El Idrissi zijn hattrick voltooide met een kopbal in de 82ste minuut. Ondanks een late tegengoal van Capelle door een vrije trap, verzekerde een strafschop van aanvoerder Sven Breukhoven de overwinning met 4-3. Het eindsignaal betekende het begin van feestelijkheden, en de spelers vierden emotioneel de historische winst.

Advertenties uit de krant