Afbeelding

Meer ruimte door deelauto’s in Albrandswaard

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Gemeente Albrandswaard heeft op 8 mei zeven nieuwe deelauto’s van Greenwheels verwelkomd. Deze uitbreiding is een gevolg van de ongekende populariteit van bestaande deelauto’s binnen de gemeente en is gericht op het vergroten van de bereikbaarheid en het creëren van meer open ruimte in Rhoon en Poortugaal.

Leefbare buurt
Wethouder Mario Bianchi is enthousiast over de toename van deelauto’s in de gemeente: “Deelauto’s bieden slimme oplossingen voor mobiliteit, waardoor meer mensen gemakkelijk en flexibel kunnen reizen naar zakelijke afspraken of voor recreatie. Het gebruik van deelmobiliteit is voordelig en vermindert de druk op onze wegen, verbetert de luchtkwaliteit en maakt ruimte vrij voor groen.” Greenwheels-CEO Michiel Cuppen voegt toe: “Sinds 2021 zijn we actief in Poortugaal en blij met de nieuwe locatie en de eerste auto’s in Rhoon. Een Greenwheels-auto vervangt gemiddeld 14 privéauto’s. De zeven auto’s kunnen dus potentieel 98 auto’s vervangen, wat ruimte maakt voor bijvoorbeeld speelplaatsen.”

Zeven nieuwe deelauto’s op vaste locaties
Met een tevredenheidspercentage van 94 procent onder gebruikers, hoopt Greenwheels met deze nieuwe deelauto’s een nog bredere groep bewoners te bereiken en bij te dragen aan duurzame en inclusieve mobiliteit in de regio. De eerste zes auto’s staan al op hun plek in Rhoon en Poortugaal, en de zevende auto zal spoedig volgen.

Reserveren en rijden
Inwoners die interesse hebben in het gebruik van deze deelauto’s kunnen zich aanmelden via de Greenwheels-website of app. Het reserveren van een auto kan direct via de app, zowel ver van tevoren als vlak voor vertrek. Gebruikers betalen enkel voor de tijd en de kilometers die ze rijden, en alle ritten zijn verzekerd en inclusief brandstof en wegenbelasting, met 24/7 beschikbare hulp.

Advertenties uit de krant