Meidenteam groep 7/8 De Bron 1 uit Hellvoetsluis
Meidenteam groep 7/8 De Bron 1 uit Hellvoetsluis

Schoolvoetbal Regionale Finales

Algemeen

REGIO - Op woensdag 15 mei vinden van 14.30 tot 17 uur de regionale finales van het schoolvoetbal voor basisschoolleerlingen van groep vijf/zes en groep zeven/acht plaats. De finalisten, winnaars van de voorronden op Voorne-Putten, Goeree-Overflakkee, Albrandswaard, Hoeksche Waard, Barendrecht en Ridderkerk, strijden tegen elkaar bij vv Hellevoetsluis en FC Vlotbrug, beide gevestigd in Voorne aan Zee. De teams van groep vijf/zes spelen bij vv Hellevoetsluis en de groepen zeven/acht bij FC Vlotbrug. De winnaars kwalificeren zich voor de districtsfinale West II op 29 mei bij Sv ARC in Alphen aan de Rijn, met als uiteindelijk doel de landelijke finale bij de KNVB in Zeist.

De Stichting Schoolvoetbal Voorne-Putten houdt jaarlijks, in samenwerking met vijf voetbalverenigingen op Voorne-Putten, de voorronden van het schoolvoetbal voor basisschoolleerlingen. Op 20 en 27 maart hebben al 235 teams gestreden om een plaats in de finale die op 10 en 17 april werd gehouden bij vv Rockanje.

In Hoeksche Waard, Barendrecht, Ridderkerk, Albrandswaard en op Goeree-Overflakkee zijn eveneens voorrondes gespeeld. De winnaars daarvan komen ook op 15 mei naar de gemeente Voorne aan Zee. Wethouder Sport Daan van Orselen zal bij FC Vlotbrug de prijsuitreiking verzorgen.

De recent opgerichte stichting Schoolvoetbal Voorne-Putten zet zich samen met de lokale voetbalverenigingen en partners zoals de KNVB, Albert Heijn, PLUS Trommel en Slingerland, Stichting Push (JOGG-aanpak: Gezonde jeugd, gezonde toekomst) en Assurantiekantoor van Sintmaartensdijk in voor het schoolvoetbal op Voorne-Putten en omgeving. Met hun inzet bevorderen zij een gezonde leefomgeving waarin kinderen, jongeren en volwassenen voldoende kunnen bewegen en gezond leven.

Advertenties uit de krant