Werk van Laura Grimm (midden) en Hetty Blankensteijn (links en rechts).
Werk van Laura Grimm (midden) en Hetty Blankensteijn (links en rechts). Foto:

Intrigerende kunst bij GB5

Algemeen

RHOON - GB5, gelegen in de prachtige tuinen nabij het historische Kasteel van Rhoon, biedt deze zomer een podium aan opmerkelijke kunstenaars. Margreet Leenders en Fleur Groenendijk van GB5 presenteren een zomerexpositie met werken van Hetty Blankesteijn, Laura Grimm, José Jonkers, Hilde Onis, en Pip Passchier. De feestelijke opening van deze expositie vindt plaats op zondag 26 mei, van 15 tot 18 uur. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de mail FG@PG2.nl om een uitnodiging te ontvangen.

GB5 streeft naar het leggen van verbindingen tussen kunstliefhebbers en zowel aanstormend als gevestigd creatief talent. De gekozen werken van de kunstenaars vallen op door hun originaliteit en het gevarieerde gebruik van materialen. De unieke setting van de galerie verleent de kunstwerken een extra dimensie, waardoor de expositie een niet te missen evenement wordt.

Hetty Blankesteijn benadrukt in haar werk thema’s zoals intimiteit, liefde, verbondenheid en optimisme. Van figuratief naar abstract, haar atelier dient als een toevluchtsoord waar zij zich kan onderdompelen in haar creativiteit.

Laura Grimm gebruikt nat-gevilte wol van Rotterdamse schapen, natuurlijke kleurstoffen, wilgentakken, en bouwkeien in haar sculpturen die geworteld zijn in haar achtergrond in mode en textiel.

José Jonkers creëert opvallende sculpturen zoals ‘Tuin der Lusten’, geïnspireerd door Jeroen Bosch, gemaakt van aluminiumcement en andere unieke materialen zoals turfsteen gecombineerd met een paardenhalster.

Hilde Onis toont een serie keramische sculpturen die interageren met bomen, gebaseerd op het fenomeen ‘Edaphoecotropisme’—het vermogen van bomen om te groeien rond of te breken wat zij tijdens hun groei tegenkomen.

Pip Passchier heeft houten beelden geïnstalleerd die opgaan in het groen van de tuin, met een speelse benadering die intuïtieve tekeningen omzet in 3D-installaties, gebruikmakend van felle kleuren en vormen die de esthetiek van de openbare ruimte nabootsen.

Deze zomerexpositie, die openblijft tot 15 september, belooft een boeiende ervaring te bieden aan alle bezoekers. Margreet Leenders en Fleur Groenendijk kijken er naar uit om alle liefhebbers te verwelkomen en de unieke kunstwerken te delen.

Advertenties uit de krant