Afbeelding

sv Poortugaal toont zich echte cupfighter

Algemeen

POORTUGAAL - Na de knappe overwinning bij ‘s Gravenzande, mocht sv Poortugaal deze zaterdag 10 februari voor de beker aantreden tegen Smitshoek. Een prachtig affiche, waar dan ook aardig wat publiek op afkwam. Opnieuw gingen de sv Poortugaalspelers en -supporters blij naar huis.

Het team van Oscar Biesheuvel liet ook deze week strijdlust zien en dan blijkt dat de blauw-zwarten tot veel mooie dingen in staat zijn. Smitshoek reisde echt naar Poortugaal af voor een overwinning en liet dat aanvankelijk ook op het veld zien. Na twintig minuten kwamen de gasten op 0-1. De ploeg van Edwin de Koning stond zo’n beetje nog te juichen toen Niels Groeneveldt voor de thuisploeg al de gelijkmaker aantekende (1-1).

Voor rust was het Gerwin (Smally) Lake die zijn geluk niet op kon toen hij met een mooie actie doelman Lucio Hollander passeerde en 2-1 scoorde. De even later geblesseerd uitgevallen aanvoerder Sven Breukhoven bracht toverde vlak voor rust de 3-1 op het scorebord, reden voor een klein feestje in de kantine bij de thuissupporters. Voordat die allemaal weer buiten waren had Smitshoek het net weer laten bollen en had Bjorn Wagenaar even later via een strafschop de touwen ook laten krommen (4-2). De thuisploeg toonde ook vandaag weer veerkracht en het publiek vroeg al om een mooi, positief verslag.

Daarna liet Qrushinco Rosina de score verder oplopen (5-2). De weerstand van Smitshoek was gebroken. sv Poortugaal bekert verder en deze mooie overwinning bracht de selectie en de supporters even in carnavalsstemming. 

Komende zaterdag wacht de belangrijke thuiswedstrijd voor de competitie tegen DSO uit Zoetermeer. Belangrijk, want veel ploegen staan in punten dicht bij elkaar. Aanvang: 14.30 uur. 

Advertenties uit de krant