Afbeelding

Team Peter Klomp verwent het thuispubliek

Algemeen

POORTUGAAL - Capelle vocht op zaterdag 20 mei in Poortugaal voor haar laatste kansen op de titel. Aan sv Poortugaal was het de taak om haar sportieve plicht te doen. Zijn team speelde in zijn laatste thuiswedstrijd een prima wedstrijd.

Na een goede openingsfase van Capelle waarbij Marvin Nootenboom in de 3e minuut al in actie moest komen was het Jeffrey Duijnstee die in de 9e minuut door een bekeken schot de 1-0 aantekende. Zo’n 10 minuten later leek een goede kopbal van dezelfde Duijnstee tot de 2-0 te leiden. Even later creëerde Qrushinco Rosina voor zichzelf ook een goede kans, maar uiteindelijk was het Bjorn Wagenaar die in minuut 28 de 2-0 aantekende.

Capelle ging op zoek naar de aansluitingstreffer, paste de tactiek aan en zocht wat meer de aanval. Het betekende niet dat de thuisploeg onder druk kwam te staan. Jeffrey Duijnstee was in minuut 65 zelfs dicht bij de 3-0.

Inmiddels was bij dv Poortugaal Smally Lake in het veld gekomen. Daarmee ontstond een fase met kansen voor beide ploegen waarbij Marlon Slabbekoorn de aansluitingstreffer wel had moeten maken. Uw verslaggever kon de kansen aan beide kanten amper bijbenen.

Na een handsbal kreeg Capelle net buiten ‘de zestien’ een vrije trap. We noteerden inmiddels de 75e minuut. Bram van Eijk scoorde prachtig de 2-1. De druk op het doel nam verder toe. sv Poortugaal moest daar onderuit proberen te spelen, maar hoe kon men de rust bewaren?

Uit een goede counter was het Smally Lake die zelf de ruimte die hij kreeg optimaal gebruikte en voor wat extra lucht zorgde. Hij rondde prachtig af: 3-1. Zo nam Peter Klomp in stijl afscheid van zijn thuispubliek.