<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl
V.L.N.R. Tycho, Zjuul, Eline, Vivian.
V.L.N.R. Tycho, Zjuul, Eline, Vivian. (Foto: )

'Het zijn echt mooie nummers die we spelen'

POORTUGAAL - La Bona Futura geeft op 8 februari een concert in basisschool De Parel in Poortugaal. Ook het leerling-orkest is te horen. En daarnaast spelen zij een nummer met z'n allen inclusief de AMV leerlingen (Algemene Muzikale Vorming).

Door Astrid Potuijt

Tijdens de repetitie op dinsdagavond mag ik even meekijken. Zjuul (10), Vivian (11) en Eline (12) staan tussen het grote orkest met hun saxofoon. Ik ben natuurlijk een leek, maar van wat ik hoor, doen ze het al hartstikke goed. Na de repetitie mag ik de drie saxofonisten spreken en ook Tycho (9) schuift aan. Hij doet klein slagwerk.

Zjuul speelt nu zo'n twee jaar saxofoon. Hij vindt het erg leuk om te doen. ,,Ik oefen twee keer in de week en ik krijg les van meester Marco", vertelt hij. ,,Soms vind ik het wel lastig om te gaan oefenen, maar mijn moeder helpt vaak, dan is het makkelijker."

Vivian en Eline spelen anderhalf jaar mee in het leerling-orkest. ,,Het zijn echt mooie nummers die we spelen", zegt Vivian. Tijdens het concert hoort het publiek ook verrassende nummers."

Is het niet ontzettend moeilijk om saxofoon te spelen?
Ze vinden alledrie van niet. ,,Je moet eerst even door hebben hoe je precies moet blazen, maar als je dat eenmaal kan, gaat het goed", zegt Eline.
Een van de eerste nummers die ze leerden spelen was 'Mieke heeft een lammetje'. Dit nummer bestaat uit drie noten en is dus vrij makkelijk.
Tycho speelt blokfluit en als AMV leerling mag hij met klein slagwerk meespelen in het orkest. Na deze lessen kan hij een instrument uitkiezen en daarmee aan de slag gaan. Zenuwachtig voor zijn eerste optreden is hij totaal niet. De AMV lessen worden op de basisscholen gegeven en zijn om de kinderen kennis te laten maken met muziek.

Voor aanvang van het concert om 19.30 uur, mogen geïnteresseerden instrumenten uitproberen en vragen stellen. ,,Dat is hartstikke leuk", vinden de kinderen. ,,Je moet het gewoon een keer proberen om te weten of je het ook leuk vindt."

Ook volwassenen die altijd al een muziekinstrument hebben willen bespelen of er ooit mee gestopt zijn, zijn welkom bij het concert. Misschien is dit net het duwtje wat ze nodig hebben om weer muziek te gaan maken.

Zjuul, Vivian en Eline genieten zichtbaar van het muziek maken, Dat ze mee mogen doen met het grote orkest vinden ze ook heel leuk. Saxofoon spelen is een grote hobby. ,,Maar", zegt Zjuul ,,ik wil geen saxofonist worden, liever archeoloog." Maar dat kan natuurlijk best samen gaan.

Het concert op 8 februari is gratis toegankelijk voor iedereen. Kom om 19 uur voor de demo en de informatie en maak zelf kennis met deze leuke muzikanten. Het concert start om 19.30 uur in C.B.S. De Parel, Sleedoorn 40 in Poortugaal.
Kijk voor meer informatie op www.labonafutura.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>