Afbeelding

ANWB AutoMaatje in Albrandswaard

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Stichting Welzijn Albrandswaard (SWA) start op 12 september om 10 uur het project ANWB AutoMaatje Albrandswaard met een feestelijke eerste rit. Deze eerste rit zal worden uitgevoerd door wethouder Mieke van Ginkel en Quido Maas van Regieteam Albrandswaard. Doel van dit nieuwe project in Albrandswaard is mensen die nu vaak gedwongen thuis zitten omdat ze minder mobiel zijn, weer deel te laten nemen aan het sociale en maatschappelijke verkeer. SWA is nu op zoek naar AutoMaatjes en deelnemers.

Vrijwilligers, de zogenaamde AutoMaatjes, vervoeren met hun eigen auto minder mobiele buurtgenoten naar de kapper, de dokter, het ziekenhuis of op de koffie bij een vriendin, het kan allemaal. Deze mensen kunnen niet zelf voor vervoer zorgen of kunnen lastig van bestaande vervoersdiensten gebruik maken. AutoMaatjes brengen hen zo letterlijk terug in de maatschappij. Naast vervoer is het persoonlijke contact en elkaar een handje helpen van groot belang. Coördinatie van het project is in handen van SWA.

Ruim 1 miljoen mensen raken steeds meer geïsoleerd van de buitenwereld omdat zij door leeftijd of gezondheid steeds meer worden beperkt in hun bewegingsvrijheid. Zelf auto rijden kan vaak niet meer en steeds een beroep doen op naasten is lastig. Door AutoMaatje Albrandswaard toe te voegen aan het bestaande plaatselijke vervoersnetwerk kunnen ook minder mobiele mensen weer deel uitmaken van de maatschappij. ANWB AutoMaatje is opgericht in december 2016 en is op dit moment actief in 46 gemeenten. Eind 2019 zijn ze landelijk in meer dan 75 gemeenten actief.

Inwoners van Albrandswaard die graag vrijwilliger (AutoMaatje) willen worden bij AutoMaatje Albrandswaard kunnen contact opnemen met coördinator Yvonne Schults, 010-5018322 of y.schults@welzijnalbrandswaard.nl.

Wie gebruik wil maken van AutoMaatje Albrandswaard (deelnemer) belt vanaf 12 september uiterlijk twee werkdagen van tevoren met AutoMaatje Albrandswaard, telefoonnummer 010-5018322. De receptiemedewerker van SWA neemt de rit op, koppelt de deelnemer aan een vrijwilliger (AutoMaatje) en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers en eventuele parkeerkosten ter plaatse. Voor de rit wordt 30 cent per kilometer gerekend. De minimumritprijs is 2,50 euro per rit.

AutoMaatje Albrandswaard is een samenwerking tussen gemeente Albrandswaard, SWA, de ANWB, een aantal zakelijke partners en enthousiaste vrijwilligers. Men wordt de komende tijd regelmatig op de hoogte gehouden van de voortgang van dit project via diverse media.

Advertenties uit de krant