<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Waar ken ik jou van?

Hester Verbeek (67)

Waar kennen we jou van?
Ik woonde dertien jaar in Poortugaal, verhuisde daarna naar Rotterdam en zes jaar geleden ben ik weer teruggekomen. In die dertien jaar heb ik een periode in De Boekenstal gewerkt. Ik ben lid van de Kunstkring ik schilder. Dit laatste doe ik vanuit het atelier aan mijn huis. Dit jaar ga ik voor het eerst aan de Kunstroute meedoen.

Schilder je al lang?
Al 25 jaar. Ik ben er echt fanatiek mee aan de slag gegaan toen ik op mijn 63e met prepensioen ging. Ik studeerde de afgelopen vier jaar beeldende kunst via het SKVR. Voor mijn eindproject maakte ik de serie over de brandgrens in Rotterdam. Oud en nieuw Rotterdam naast elkaar. Mooi om te doen. Als ik schilder, vergeet ik alles om me heen. En hoe fijn is het als ik van mensen hoor dat ze mijn werk waarderen of zelfs willen kopen. Museum Rotterdam heeft interesse getoond in de serie. Ik weet nog niet of het doorgaat, maar dat zou toch geweldig zijn?!

Hoe is jouw gezinssituatie?
Ik ben 25 jaar getrouwd met Wouter. Uit een eerder huwelijk heb ik een dochter (47) en een zoon (43).

Wat is je mooiste jeugdherinnering?
Mijn vader werkte als herenkapper. Hij spaarde al zijn fooien op en daar gingen we in de zomer een dag van naar Scheveningen. De vrijheid van het strand en de zee. Heerlijk.

Waar word je gelukkig van?
Dat klinkt wat sentimenteel, maar met het ouder worden kan ik echt gelukkig zijn met de kleine dingen, zoals de bomen die weer in bloei staan. En natuurlijk van het schilderen.

Waar ben je verdrietig om geweest?
De verloedering van de samenleving kan mij verdrietig maken. Mensen die zomaar afval op straat gooien bijvoorbeeld. Of mensen die schelden met ziektes.

Welke toekomstdromen heb je nog?
Ik zou graag op schildergebied iets willen gaan doen met kinderen met een taalachterstand. Ik zit nog op het idee te broeden.

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?
Ondernemend, trouw en toch ook wel ongeduldig.

Hoe sta je 's morgens op?
Ik sta rond acht uur op. Het tijdstip dat Wouter meestal naar zijn werk gaat. Het ontbijt bestaat uit kwark, fruit en zelfgemaakte muesli. Ik lees het AD digitaal en de Volkskrant op papier.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?
Chocolade. En dan vooral handgemaakte bonbons. Soms haal ik er vier voor het weekend. Twee voor Wouter, twee voor mezelf. (Lachend) Maar dan wil ik die dag wel 10.000 stappen zetten. Ik zit al jaren op hetzelfde gewicht en wil dit graag zo houden.

Wat zijn je angsten?

Ik ben angstig op de snelweg. Mijn eigen auto heb ik weggedaan omdat ik hem toch bijna nooit gebruikte. Ik fiets liever. Als ik naast Wouter zit in de auto, schrik ik snel. Ik moet dan echt yoga-oefeningen doen om rustig te blijven.

Wat is je guilty pleasure?
Ik eet iedere dag een boterham met hagelslag. Toch weer die chocolade.

Wat doe je naast schilderen nog meer graag?
Wandelen en reizen. We gaan binnenkort weer op vakantie naar Spanje, 'fly and drive'. Lange wandelingen maken doen we ieder weekend.

Wat vind je stom?
Reclames op televisie, mensen die hondenpoep niet opruimen en dat mijn koffiezetapparaat zoveel herrie maakt.

Wat heb je geleerd van je moeder?
Zorgzaam zijn.

Waar kijk je naar op televisie?
De serie 'De geniale vriendin' en iedere dag na het eten 'De Wereld Draait Door'. Wij hebben bewust geen Netflix. De verleiding om teveel voor de buis te hangen is dan te groot.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?
Dat ik eerst tot tien zou kunnen tellen voordat ik er wat uit flap. Maar aan de andere kant weten mensen wel wat ze aan mij hebben.

Wie heb je voor het laatst gebeld?
Mijn jongste zusje. Ik belde voor een kletspraatje, voor we het wisten waren we een uur verder.

Wat is je favoriete quote?
Als je niet van jezelf houdt, kan je ook niet van een ander houden.

Wil je nog iets toevoegen?
Het leven is te kort om te verzuren. Kijk goed om je heen en geniet van iedere dag.

Ook iemand opgeven? Mail naar astrid@baruitgeverij.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>