Afbeelding

Al tien jaar gezellig eten bij wijkrestaurant De Ontmoeting

Algemeen

Door Astrid Potuijt

RHOON - ,,Het is vooral heel gezellig", zegt Ria Hahn. Zij is vaste vrijwilliger bij wijkrestaurant De Ontmoeting in Portland. Al tien jaar is ze iedere tweede donderdag van de maand in het restaurant te vinden. ,,We werken hier met zeven vrijwilligers", vertelt Ria. ,,Meestal zijn er tussen de 25 en 35 gasten. Sommige komen iedere maand, andere alleen als het menu ze bevalt."

Sinds het wijkcentrum in Portland is opgericht bestaat wijkrestaurant De Ontmoeting. Een plek waar de bewoners samenkomen en genieten van een driegangenmenu voor tien euro. Donderdag 14 februari stond er pasta op het menu. Vooraf werden er broodjes met boter geserveerd en als dessert vanillemouse met een kletskop. de maaltijd werd afgesloten met koffie of thee. Omdat het wijkcentrum tien jaar bestaat was wethouder Mieke van Ginkel speciale gast. Zij at gezellig mee.

,,Het maakt ons niet uit wat er op het menu staat."

Gezelligheid
De zaal is goed volgelopen. De mannen zijn duidelijk in de minderheid en zitten allemaal aan dezelfde tafel. Vier dames zijn vrolijk met elkaar aan het kletsen. Ze kennen elkaar van de koffieochtenden in ditzelfde wijkcentrum. ,,Ik woon hier vlakbij. Toen ik hier kwam wonen, heb ik me meteen bij de koffieochtenden aan gesloten", vertelt een van de dames. ,,Daar leerde ik deze vrouwen kennen en gezamenlijk eten we nu eens in de maand in het wijkrestaurant. Het maakt ons niet uit wat er op het menu staat. Het een is lekkerdere als het ander, maar het gaat ons vooral om de gezelligheid."

Groot applaus
De meeste gasten van het wijkrestaurant zijn alleenstaand en vinden hier een gezellig praatje. Een man vertelt dat hij maandelijks vanuit Barendrecht naar Portland fietst om mee te eten.

De catering wordt verzorgd door De Sluiskop uit Pernis. Zij koken ook voor De Brinkhoeve in Poortugaal. De gasten zijn erg over de catering te spreken.
Omdat het vandaag een speciale avond is, opent Yolanda Hekkert van Stichting Welzijn Albrandswaard de avond. Ze vraagt een groot applaus voor de vrijwilligers en meldt dat volgende maand de vrijwilligers eens bediend gaan worden. Omdat het feest is krijgen alle gasten aan het einde van de avond een petit-fourtje.

Iedereen welkom
Mensen die graag eens mee-eten zijn van harte welkom bij wijkcentrum Portland, Hof van Portland 41 in Rhoon. De eerstvolgende avond is op 14 maart.
Aanmelden kan tot twee dagen van te voren via Stichting Welzijn Albrandswaard via 010-5018322. De inloop is vanaf 17.30 uur en vanaf 18 uur wordt het eten geserveerd.

Meer informatie via www.
welzijnalbrandswaard.nl.

Het eten wordt geserveerd door de vrijwilligers.

Advertenties uit de krant