55-plussers konden meedoen met diverse sporten. Foto: fotoSJORS
55-plussers konden meedoen met diverse sporten. Foto: fotoSJORS

Lifestyle en Adviesbeurs

Algemeen

RHOON - Zo'n 250 inwoners uit Albrandswaard van 55 jaar en ouder hebben zaterdag in de sporthal van Rhoon meegedaan aan de fit-test, die georganiseerd was door de buurtsportcoaches van Stichting Welzijn Albrandswaard in samenwerking met sportservice Zuid- Holland.
Rondom de fit-test hield de SWA een beurs waarop verschillende verenigingen hun aanbod konden presenteren op het gebied van bewegen voor de doelgroep van 55+. Daarnaast was er een gevarieerd aanbod op de gebieden van onder meer zorg, welzijn, gehoor, optiek, aanpassingen in en om de woning en scootmobielen.
Vanaf 9 uur startten de deelnemers aan de fit-test en om 11 uur ging de beurs officieel van start. Wethouder Maret Rombout opende de beurs officieel. Meteen daarna startten verschillende demonstraties van verenigingen als Zumba Gold, Aikido, Tai Chi en de Boksvereniging. Er was ook een demonstratie van een duofiets. De SWA gaat zich de komende tijd hard maken voor sponsoring voor de aanschaf van deze fiets voor mantelzorgers.
Rond 16 uur kregen de laatste deelnemers naar aanleiding van de uitslag van de test adviezen van de arts en de consulenten. Voor velen was dit een ijkpunt om te kijken hoe het ervoor staat met de conditie en voor sommigen een motivatie om meer te gaan bewegen en gezonder te gaan leven.
Deze beurs was niet mogelijk geweest zonder het grote aantal vrijwilligers. Daarnaast had een groot aantal ondernemers uit Albrandswaard prijzen geschonken voor de loterij. Prijzen die niet konden worden uitgereikt zijn nog tot en met 9 november op maandag tot en met donderdag van 9 tot 12 uur af te halen bij SWA aan de Rijsdijk 17a in Rhoon. De nummers van de prijzen zijn: 16, 50, 62, 83 en 102.

Advertenties uit de krant