Afbeelding

Cafe GEZIeN voor gezinnen

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Cafe GEZIeN Albrandswaard is een ontmoetings- en kenniscafé dat vier keer per jaar wordt gehouden voor en door (groot)ouders van kinderen met bijvoorbeeld ASS (autisme), AD(H)D, dyslexie, dyscalculie of McDD. De eerste Café Gezien is op 29 juni en wordt gehouden van 19.30 tot 21 uur in JCA aan de Albrandswaardsedijk 180 in Poortugaal.

Café Gezien is een ontmoetings- en kennismakingscafé voor (groot)ouders met kinderen die gebruik maken van jeugdhulp. Ouders en grootouders kunnen er elkaar ontmoeten en kennis met elkaar delen omtrent hun kinderen en de problemen die zij ervaren. Zo ondersteunen zij elkaar. Elke bijeenkomst heeft een thema. Zo heeft het eerste Café Gezien het thema: 'Is je kind anders dan anders?' Leonie Verhulst, Gz Psychologe uit Rhoon verzorgt een presentatie over diverse stoornissen die een kind kunnen beperken. Een moeder spreekt als ervaringsdeskundige en een deskundige uit het wijkteam informeert over de mogelijkheden in Albrandswaard. Tijdens zo'n bijeenkomst wordt dus heel veel kennis en ervaring uitgewisseld waar ouders met zorgkinderen weer mee verder kunnen.

Tijdens een bijeenkomst van Café Gezien wordt je als gezin gezien. Door de professionals, door de gemeente en door andere (groot)ouders en verzorgers. Want stel je kind gaat steeds meer kenmerken van een stoornis vertonen. Hoe ga je daarmee naar het wijkteam en welke vragen stel je dan? De deskundige uit het wijkteam vertelt precies welke route gevolgd moet worden in zo'n situatie. Ouders worden tijdens Café Gezien de weg gewezen, krijgen de informatie die ze zoeken.

De tweede bijeenkomst krijgt een ander thema. Het liefst komt het onderwerp vanuit de ouders. Daarop zullen weer andere sprekers worden uitgenodigd en er zullen weer andere ouders komen, met kinderen met een andere stoornis. Dat is precies wat de gemeente wil en door zelf deel te nemen aan de bijeenkomsten en te luisteren naar de mensen kan zij daarop anticiperen. De gemeente kan het beleid niet alleen ontwikkelen en doorontwikkelen. De hoop leeft dat vanuit de (groot)ouders een kern met een netwerk ontstaat waaraan de gemeente, na de eerste vier bijeenkomsten het initiatief kan overdragen. Café Gezien moet door en voor ouders worden, want alles zelf doen is optellen, samenwerken is vermenigvuldigen.
Gratis kaarten kunnen gereserveerd worden via Facebook/Cafe GEZIeN Albrandswaard of via www.eventbrite.nl.

Afbeelding

Advertenties uit de krant