Afbeelding

Column Katinka: Uit eten bij First Dates

Column Column

Vorige week was het dan eindelijk zo ver. De droom van iedere single meid van 20. Ik reisde af naar - ik durf het bijna niet op te schrijven – Amsterdam, om te eten bij het First Dates restaurant. Ik was natuurlijk reuze benieuwd naar wat de avond ons zou brengen. Lekker eten en misschien wel een leuke jongen?

De avond startte in een aparte ruimte waar iedereen die deelnam aan het programma werd voorbereid. Een korte en duidelijke briefing; duidelijk praten, niet te veel naar andere dates of naar de camera’s kijken en natuurlijk gewoon jezelf zijn. Daarna werden we allemaal meegenomen naar het “restaurant”. De opnames konden beginnen.

Terwijl de knappe barman Victor ons al stond op te wachten, werden “mijn date” en ik als eerste naar een tafel begeleid. Alles verliep eigenlijk heel soepel. We kregen een lekkere wijn en de serveerster kwam al snel om te zeggen dat we wel wat meer “geroezemoes” mochten maken. Anders werd het wel heel ongemakkelijk stil. Maar ja, waar ga je het over hebben?

Gelukkig kwam de serveerster ons snel redden met het eerste gerecht. Een heerlijke carpaccio met een lekkere dressing. Ondertussen werd het steeds stiller aan tafel. We hadden nog twee gangen te gaan. Waar ga je het dan over hebben met al die camera’s om je heen? We begonnen maar alle dates naast ons te analyseren. De jongen naast ons, Hugo, zat uitgebreid te vertellen over dat hij bij het korps zat. Met een hete aardappel in zijn keel zei hij: “Anders ga je later natuurlijk ook geen baan vinden in deze tijden”. We konden onze lol niet op.

Oke, oke… Zelf was ik natuurlijk NIET aan het daten. Ik was alleen maar als figurant naar het First Dates restaurant. Een vriendin en ik hadden besloten dat het wel grappig was als we daar zouden gaan eten. Nou en dat was het ook. Vanaf de start tot het einde hebben we dubbel gelegen. Het was een enorm gezellig avond. Geen leuke jongen, maar wel heerlijk eten!

Advertenties uit de krant