Afbeelding

Rhoon stijgt naar plek twee na reguliere overwinning

Algemeen

RHOON – Rhoon speelde afgelopen zaterdag een uitwedstrijd tegen Kethel Spaland. Rhoon moest een aantal belangrijke sterkhouders missen in deze wedstrijd. Desalniettemin pakte Rhoon het initiatief met verzorgd voetbal van achteruit met de weer fitte Andrew Dias d’Ullois in de gelederen. Toch duurde het tot de 34e minuut voordat de eerste grote kans kwam. Uit een corner kopte Mitch Fransen in, maar de bal werd door de Schiedammers van de doellijn gekopt. Nog geen minuut later kreeg Rhoon wederom een corner. Stanley Husen kopte bij de tweede paal de bal op het doel en Jeroen Oster wist de bal te verlengen en tot doelpunt te promoveren, 1-0.

Vlak voor de rust kroop Rhoon nog wel door het oog van de naald toen een hoekschop van Kethel Spaland tegen de deklat werd gewerkt.

In de tweede helft was de wedstrijd gelijkwaardiger. Tot Ryan van Dijk een indraaiende voorzet gaf bij de 2e paal op Mitch Fransen die de bal voor de doelmond kopte waar Stanley Husen in kwam stormen en de bal in de bovenhoek kon inkoppen, 2-0. Rick Bonninga was weer belangrijk toen een Schiedammer alleen op hem af kwam en het duel in Rhoons voordeel besliste.

Kethel Spaland probeerde het daarna nog wel maar kon niet meer tot gevaar komen zodat Rhoon een clean sheet behield en de punten op de Omloop. Door het verlies van Excelsior’20, steeg vv Rhoon samen met Victoria’04 naar de tweede plaats.