Afbeelding

Mogelijk locatie voor Villa STOER

Algemeen

POORTUGAAL - Aan de Landheer in Poortugaal ziet Wooncompas kansen voor de ontwikkeling van Villa STOER. Ze zijn gestart met een onderzoek samen met Villa STOER en gemeente Albrandswaard naar de mogelijkheden voor een ontwikkeling.

‘Eerst gaan we het gesprek aan met de direct omwonenden van de locatie.”, staat op de website van Wooncompas te lezen. ‘Tijdens dit gesprek halen we op wat de inzichten en eventuele zorgen en bezwaren zijn vanuit de direct omwonenden. Hierna volgt een participatie met de omgeving. Na de participatie volgt een terugkoppeling. In deze terugkoppeling presenteren we ook een ontwerpvoorstel. Daarna is het aan de gemeenteraad en het college om een standpunt in te nemen over deze mogelijke ontwikkeling.’

Het project
Stichting Villa STOER is een initiatief van een aantal ouders uit Albrandswaard. Op dit moment kunnen deze jongvolwassenen niet in hun eigen buurt op zichzelf wonen. Villa STOER heeft daarom een plek nodig waar deze jongvolwassenen kunnen wonen. Daarnaast is er ook behoefte aan extra seniorenappartementen in Poortugaal.

Het idee is ontstaan om deze zorg- en seniorenappartementen te combineren op één locatie. Zo ontstaat er een kleine gemeenschap waar jong en oud naar elkaar kan omkijken. Daarom onderzoeken we samen met Villa STOER en gemeente Albrandswaard de mogelijkheden voor een gezamenlijke woonplek. In of naast een bestaande woonwijk is daarbij een vereiste.

Bron www.wooncompas.nl.

Advertenties uit de krant