Koninginnedag 2013.
Koninginnedag 2013.

Van alles te doen op Koningsdag in het Park

Algemeen

RHOON - Het gonst alweer enige tijd in Rhoon rond, Koningsdag wordt weer een ouderwets gezellig feest met spelletjes, muziek en drankjes. Het is te lang geleden dat er zoveel leuks te doen was op de verjaardag van de koning in Rhoon. Vrijwilligers hebben een oranje comité opgericht en samen met veel lokale ondernemers is het programma neergezet. 

Kevin Stolk van stichting SEF vertelt wat we allemaal kunnen verwachten. ‘’We beginnen de dag om 10 met een inloop en om 11 uur met de aubade met muziek van Volharding”, vertelt hij. Van 12 tot 17 uur zijn er allerlei spelletjes en activiteiten. 

Mocht het regenen dan is er een tent zodat de bezoekers droog kunnen staan, maar de organisatie gaat natuurlijk uit van een stralende dag.

‘’De ouderwetse Hollandse spelletjes voor de kleintjes, zoals ringwerpen en blik gooien. Kinderen halen gratis een strippenkaart op, doen alle spelletjes en ontvangen met een volle kaart een verrassing. Deze spelletjes zijn er van 12 tot 14 uur. Daarna kunnen ze nog gespeeld worden, maar dan zonder stempels voor de strippenkaart. OpdeSup is aanwezig, zodat er op het water gesupt kan worden. Tempo 34 is er om hockey-clinis te geven en handbalvereniging ECT staat in het park met een interactieve wall. Er is een rodeo-varken, een silent disco voor kinderen, een springkussen, een BMX parcours inclusief fietsen en strijderbikes (loopfietsjes) voor de allerkleinsten, haarstyling, tattoArt en er staan old-timers om te bewonderen. Bij Het Kleine Badje is de traditionele kleedjesmarkt en er wordt in het park een horecaplein geplaatst. Er zullen verschillende foodtrucks staan en er zijn barren. Muziek wordt verzorgd door een dj en jazzband Friend of Dixieland. In de middag wordt een zeskamp gehouden door Sam3Dfit. Superleuk om met je vriendengroep, vereniging of familie aan mee te doen.”

Wie mee wil doen met het zeskamp kan zich met een groep van zes aanmelden via info@koningsdagrhoon.nl.

Doe ook mee aan de Oranje Puzzel. Deze is te downloaden via de website.

De organisatie kijkt enorm uit naar het feest en de reacties van de Rhoonaren zijn enthousiast. Eindelijk weer eens een echt Koningsdagfeest. Wie een steentje bij wil dragen als vrijwilliger bij de kinderspelen kan contact opnemen via de website. Sponsors kunnen zich ook nog melden. Informatie en de oranjepuzzel via www.koningsdagrhoon.nl.

Advertenties uit de krant