Afbeelding

Opening Expositie Bijbelse quilts met een Huub Oosterhuisviering

Algemeen

POORTUGAAL - De opening van de expositie Bijbelse quilts in de Dorpskerk te Poortugaal is op 7 april, georganiseerd door de commissie Vorming & Toerusting Albrandswaard. 

Vorig jaar is op 9 april schrijver, dichter en theoloog Huub Oosterhuis overleden op eerste Paasdag. Nu, een jaar later, willen ze hem gedenken door bekende en onbekende liederen van hem te zingen met een gelegenheidskoor en de bezoekers van deze activiteit. Wie zin heeft om mee te zingen in het gelegenheidskoor kan zich nog opgeven. 

Vanaf 18.30 uur worden de bezoekers ontvangen met koffie of thee en zij kunnen alvast zeven quilts bekijken. Deze quilts zijn gemaakt door kunstenares Rieteke Hoogendoorn. Om 19 uur begint de viering met een interview met Rieteke over hoe zij hiertoe is gekomen, afgenomen door Anja Bruijkers, voorzitter van de commissie Vorming & Toerusting. Twee quilts heeft zij ontworpen bij bekende liederen van Huub Oosterhuis, namelijk: “De Steppe zal Bloeien” en “Licht dat ons aanstoot in de morgen”.

De Huub Oosterhuisviering ‘Boek jij bent geleefd’ wordt geleid door dirigente Anneke Klavers, kerkelijk werker te Zuidland, met een gelegenheidskoor. Na de viering is er nog gelegenheid elkaar te ontmoeten.

De expositie is te bewonderen op beide weekenddagen, zaterdag en zondag. Data: 13 en 14 april, 20 en 21 april, 27 en 28 april, 4 mei en 5 mei, 9 mei (Hemelvaartsdag, Rieteke is dan zelf gastvrouw), 11 en 12 mei en tot slot het Pinksterweekend 18, 19 en 20 mei 2024. Tijd: 14 tot 17 uur. Locatie: Dorpskerk, Groene Kruisweg/hoek Kerkstraat, Poortugaal

Meer informatie over Rieteke Hoogendoorn is te vinden op quiltkapel.nl.

Ook is de Scheurkalender 2025 ‘Een bemoediging voor elke dag’ te koop voor 19,50 euro. In deze Scheurkalender zijn 14 Bijbelse Quilts opgenomen van Rieteke Hoogendoorn. Meer informatie via Anja Bruijkers, 06 - 27350522 of via acbruijkers@gmail.com.

Advertenties uit de krant