Afbeelding
Ingezonden mededeling

Ik ben Frits, jouw onafhankelijke hypotheekadviseur

Algemeen

Ik ben Frits is een onafhankelijke hypotheekadviseur met een frisse blik op de hypotheekmarkt. In 2015 vonden drie Delftse ondernemers dat het anders moest met het verkrijgen van hypotheekadvies. Te vaak was deze dienstverlening gedateerd, ingewikkeld en somber. Daarom startten ze hun eigen aanpak, volledig in het teken van transparantie en begrijpelijke taal. Vandaag de dag helpt Frits tienduizenden klanten jaarlijks om de beste hypotheek te vinden.

Het belang van een hypotheekadviseur

Een hypotheek afsluiten is waarschijnlijk de grootste financiële beslissing in je leven. Niet voor niets raden de meeste experts daarom aan om dit niet alleen te doen. Een hypotheekadviseur biedt onafhankelijk advies over jouw specifieke situatie. Zij analyseren je financiën, bekijken alle mogelijke opties en helpen je de beste keuzes te maken. Bij een gebonden adviseur krijg je alleen hypotheken van één aanbieder te zien. Een onafhankelijke partij als Frits heeft een volledig overzicht van álle banken, rentes en voorwaarden. Zo voorkom je dat je meer betaalt dan nodig is.

De werkwijze van Frits

Bij Frits begint het proces met twee uitgebreide gesprekken waarin alle aspecten van jouw hypotheeksituatie aan bod komen. De adviseur legt alles haarfijn uit in voor jou begrijpelijke termen. Hierbij maakt Frits gebruik van handige online tools waar jij live inzicht in krijgt. Op je persoonlijke dashboard zie je precies wat de adviseur ziet: leningen van alle banken, met de rentes en voorwaarden. Dankzij deze transparantie snap jij straks alles over jouw hypotheekadvies en kun je het gemakkelijk aan anderen uitleggen.

Veelgestelde vragen over hypotheekadvies
Bij het kiezen van een hypotheek is er veel om over na te denken. Een goede adviseur luistert daarom eerst naar jouw persoonlijke situatie en doelen. Hij of zij kan je vervolgens van alles uitleggen over aspecten zoals de verschillende soorten hypotheekvormen die er bestaan (annuïtair, lineair etc.), voor welke periode je de rente het beste vast kunt zetten, hoe de maandlasten passen bij jouw inkomenssituatie, mogelijkheden voor hypotheekrenteaftrek gebruiken en meer vragen die jij zelf hebt. Een kundige hypotheekadviseur zal ook ingaan op jouw toekomstplannen, zoals een eventuele gezinsuitbreiding of carrière wisselingen. Zo kunnen zij een hypotheekvorm en voorwaarden adviseren die naadloos aansluiten bij jouw persoonlijke omstandigheden en levensfase. Het doel is dat je achteraf alles begrijpt en weloverwogen keuzes kunt maken.

Is een adviseur verplicht?

Voor het afsluiten van een hypotheek ben je niet wettelijk verplicht om een adviseur in te schakelen. Je zou het proces in theorie dus ook helemaal zelf kunnen doen. In de praktijk is dat echter behoorlijk complex en kostbaar. Bij de meeste banken kun je tegenwoordig alleen nog lenen via een adviseur. Daarbij vergelijken de meeste consumenten maar een paar grote aanbieders, terwijl er veel meer opties zijn. Een onafhankelijke hypotheekadviseur neemt je dat tijdrovende vergelijking werk uit handen en voorkomt dat je meer betaalt dan nodig.

Een goede hypotheekadviseur heeft toegang tot tientallen geldverstrekkers en kan hun aanbiedingen naast elkaar leggen. Zo vind je gegarandeerd de hypotheek die het beste past bij jouw specifieke situatie en wensen. Met een deskundige adviseur aan je zijde loop je bovendien minder risico om belangrijke details over het hoofd te zien die later voor problemen kunnen zorgen. Het is een relatief kleine investering die zich vaak meer dan terugverdient.

Advertenties uit de krant