Afbeelding

Onderzoek naar sneller internet in buitengebied

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Het college heeft een verzoek bij de raad ingediend om een budget van 15.000 euro beschikbaar te stellen voor onderzoek naar sneller internet in het buitengebied van Rhoon en Poortugaal. Dit betreft een burgerinitiatief. Hiermee wordt het onderzoek uit 2018 geactualiseerd.

Tijdens de commissievergadering van 12 maart sprak Jacques Tuk in namens de inwoners van het buitengebied. De snelheid van het internet laat te wensen over. ‘’We lopen hopeloos achter”, zei Tuk tijdens zijn betoog. Hij gaf voorbeelden van huishoudens die een snelheid van slechts één megabit bereiken. Het burgerinitiatief vraagt om glasvezel in het buitengebied, maar uiteindelijk gaat het om beter en sneller internet. ‘’We hoeven ook niet per se glasvezel, we willen internet van goede kwaliteit.”

‘’De ontwikkelingen op het gebied van internetaansluitingen gaan enorm hard”, zei wethouder Mario Bianchi. ‘’Mijn advies aan de raad is om het onderzoek te doen en daar een budget van 15.000 euro voor beschikbaar te stellen. Als we de situatie goed in beeld hebben, kunnen we een keuze maken. Uiteraard houden we dan de ontwikkelingen in de markt goed in de gaten. Er zijn meer mogelijkheden dan enkel glasvezel. Glasvezel en snel internet is niet hetzelfde. Glasvezel is een middel en snel internet is het doel.”

Het onderzoek zal voor het zomerreces plaatsvinden. 

Het onderwerp staat als hamerstuk op de raadsvergadering van 25 maart.

Advertenties uit de krant