Annemarie Klaassen draagt het voorzitterstokje over aan Leo Smit.
Annemarie Klaassen draagt het voorzitterstokje over aan Leo Smit.

Annemarie Klaassen stopt als voorzitter bij TV Poortugaal

Algemeen

POORTUGAAL - Annemarie Klaassen zal op 19 maart tijdens de algemene ledenvergadering het voorzitterstokje van Tennisvereniging Poortugaal overdragen. Na twaalf jaar stopt Annemarie met het voorzitterschap, maar zeker niet met tennissen. 

In 2003 werd Annemarie lid van tv Poortugaal. In 2008 stapte ze het bestuur in als secretaris om in 2012 het voorzitterschap op te nemen. 

‘’Op een gegeven moment ben je klaar en is het tijd om de taken over te dragen”, vertelt Annemarie aan de bar van de gezellige kantine. ‘’Ik heb het hele rondje meegemaakt”, zegt ze lachend. ‘’Nieuwe tennisbanen, nieuwe inrichting van de kantine, nieuwe kleedkamers, nieuwe keuken. En daarnaast is het ook mijn leeftijd. Ik ben nu 57 jaar, dus het tijd voor de nieuwe veertigers om het over te nemen.” Annemarie wordt ook voor de derde keer oma en daar besteed ze graag haar tijd aan. ‘’Ik heb het voorzitterschap nooit als een belasting gezien, het is leuk om te doen en fijn om samen met een groep mensen iets moois te bereiken, iets waar andere mensen weer beter of blijer van worden.’’ 

Regelen en organiseren

‘’Op een gegeven moment bestaat er nauwelijks iets anders meer dan tennis’’, vertelt ze over het twaalfjaar voorzitterschap. ‘’Ik was zoveel met de club bezig. Ik heb veel naar mezelf toegetrokken. Daardoor krijg je dat je veel dingetjes doet achter de schermen die niemand echt in de gaten heeft. Het organiseren en regelen zit nu eenmaal in mijn bloed. Het laatste jaar heb ik dit bewust afgebouwd. Ik kan nog wel tien jaar doorgaan, maar het is belangrijk dat andere mensen ook de kans krijgen om taken op zich te nemen. Dat er nieuwe ideeën worden geïntroduceerd en deze op een andere wijze worden ingevuld.” 

Druk bestaan

Als voorzitter ben je een toko aan het leiden. ‘’Alle vijf de bestuursleden hebben hun taken. In het seizoen van de toernooien is het drukker dan de winter bijvoorbeeld. Maar in feite ben je altijd wel bezig met het vrijwilligerswerk. Ik ben hier normaal gesproken twee of drie keer per week. Dan tennis ik ook zelf, maar nu even niet vanwege een blessure. Daarnaast eens per maand de bestuursvergaderingen. Het zijn allemaal van die kleine dingen, zoals de controlerende taken. Heb je die poster al gemaakt? Is alles op de rit voor dat toernooi? Je bent er altijd mee bezig.”

Gezelligheid

TV Poortugaal heeft 270 leden, daarmee is het geen grote vereniging, maar daardoor staat de gezelligheid en de saamhorigheid juist voorop. ‘’Ik vind het erg gezellig op de club. Na afloop van tennissen doen we altijd nog een drankje met elkaar. Annemarie is voornemens om zeker nog bij de toernooien en feestavonden aanwezig te zijn. ‘’Daarnaast word ik ook de vertrouwenspersoon van de vereniging. Dus ik blijf vrijwilligerswerk doen, maar dit gaat me natuurlijk veel minder tijd kosten.”

Toernooi

Op zaterdag 9 maart is het Maak ‘t of Kraak ‘t TVP open dubbeltoernooi om het tennisseizoen te openen begonnen. Dit duurt nog tot 17 maart. In het toernooi wordt uitsluitend het dubbelspel gespeeld. Er wordt gestreden in de categorieën herendubbel, damesdubbel en de mix waarbij de seniorenleeftijd als ondergrens is gesteld: vanaf zeventien jaar. De jeugd krijgt bij TVP uiteraard zijn eigen toernooien. 

Informatie

Tennisvereniging Poortugaal is gevestigd aan de Landweg 1 in Poortugaal.
Informatie via www.tvpoortugaal.nl.

Advertenties uit de krant