Echtpaar Broekzitter kreeg bezoek van burgemeester Jolanda de Witte.
Echtpaar Broekzitter kreeg bezoek van burgemeester Jolanda de Witte. Foto:

Echtpaar Broekzitter zestig jaar getrouwd

Algemeen

RHOON - Meneer en mevrouw Broekzitter waren 11 maart zestig jaar getrouwd. Burgemeester Jolanda de Witte kwam maandag op bezoek om het bruidspaar te feliciteren namens het gemeentebestuur. Het echtpaar viert in het weekend feest met de familie. Zij kregen vier kinderen, hebben dertien kleinkinderen en inmiddels ook negen achterkleinkinderen. 

64 jaar geleden leerde mevrouw en meneer elkaar kennen. Meneer werkte als timmerman en was ingehuurd door een aannemer om in een woning te werken. Mevrouw was zeventien jaar en woonde naast dat huis. Ze bracht hem gebakjes en zo leerden ze elkaar kennen. Na een jaar verloofde ze zich en vanwege de woningnood, duurde het nog drie jaar voordat het echtpaar kon trouwen en een eigen huis kon betrekken. Ze wonen al die jaren al in Rhoon. Meneer heeft lange tijd als timmerman gewerkt voor verschillende bedrijven. Mevrouw werkte in betrekking en heeft op latere leeftijd nog Engels en Nederlands op de moedermavo geleerd. 

Mevrouw Broekzitter ontving in 2013 een Koninklijke onderscheiding tijdens de lintjesregen voor al haar vrijwilligerswerk. Zo is ze onder andere lange tijd secretaris bij de EHBO vereniging geweest, heeft ze voor zes verschillende organisaties collectewerk gedaan en doet ze tot te de dag van vandaag veel kerkenwerk voor de kerk van Jezus Christus van de Heiligen der laatste dagen in Spijkenisse. Ook meneer draagt zijn steentje bij met het kerkenwerk.

Advertenties uit de krant