Afbeelding

Vrijwilligers gezocht voor stichting Kasteel van Rhoon

Algemeen

RHOON – Stichting Kasteel van Rhoon organiseert jaarlijks diverse interessante culturele activiteiten zoals concerten, kleinkunst, literaire lezingen, kinderenvoorstellingen en tentoonstellingen. De doelstelling van de stichting, tevens de eigenaar van het kasteel, is om het monumentale pand toegankelijk te houden voor de inwoners van Rhoon en omgeving. De stichting wordt geheel gedragen door vrijwilligers en heeft geen commercieel oogmerk. 

Jaap Kooimans van de stichting legt uit dat er twaalf verschillende commissies actief zijn met elke een specifieke taak. ‘’Dit loopt uiteen van technisch onderhoud, het organiseren van activiteiten tot aan het beheren van de bar”, vertelt Jaap. ‘’Zo is er bijvoorbeeld een cabaret commissie en een kamermuziek commissie. Voor al deze commissies zijn wij op zoek naar vrijwilligers. Op basis van kennis, ervaring en persoonlijke wens wordt er gekeken wie in welke commissie past. Omdat we een groot scala aan mogelijkheden hebben is er altijd wel iets wat bij de nieuwe vrijwilliger zijn of haar talenten past.”

‘’Erik Scherder, de ‘neurologie professor’ die alles over hersenen weet zegt vaak: als je ouder wordt zijn er vanaf je vijftigste drie dingen van belang: blijf veel bewegen, probeer met zo veel mogelijk mensen om te gaan (contacten) en doe vrijwilligerswerk”, zegt Jaap. ‘’Het is zowel goed voor ‘de maatschappij’ maar vooral voor jezelf. Je blijft actief bij allerlei zaken betrokken en je bouwt nieuwe sociale contacten op. Dus wie een leuke vrijwilligersbaan zoekt, kan contact met ons opnemen.”

Wie belangstelling heeft kan contact opnemen met eventmanager Jaap Kooimans via events@stichting-kasteelvanrhoon.nl.

Advertenties uit de krant