Afbeelding
Foto:

Rhoonse Comedie speelt 18 maart in leegstaande bedrijfshal

Algemeen

RHOON - Omdat Het Centrum in Rhoon tijdelijk wordt gebruikt voor de opvang van vluchtelingen, speelt de Rhoonse Comedie de voorstelling op 18 maart in het oude pand van Intero aan de Industrieweg 1 in Rhoon. De gemeente heeft een podium geregeld en Kees Spronk en Ewouter Vogel zijn al dagen in de weer om alle puntjes op de ‘i’ te zetten. Want er komt veel bij kijken om in een leegstaand pand een voorstelling neer te zetten.
Er zijn nog kaarten te koop voor het blijspel Look-a-Like.

Na vier jaar weer op de planken

Een lege grote bedrijfshal waar anderhalf jaar niet is schoongemaakt, omturnen tot een theater. Je zou er maar aan staan, maar de Rhoonse Comedie weet van aanpakken en in samenwerking met de gemeente is het ze gelukt om het voor elkaar te krijgen. ,,Omdat we niet in ‘t Centrum kunnen spelen hebben we samen met de gemeente gekeken wat er nodig is om op deze locatie te spelen”, vertelt Ewouter Vogel, speler en schrijver van het blijspel. ,,We hebben een podium gehuurd waar we ook de aankomende twee weken nog op kunnen repeteren. Al onze spullen zijn verhuisd van ‘t Centrum naar deze bedrijfshal. Maar bijvoorbeeld het licht wordt gehuurd.”

Wat normaal vanzelfsprekend is, drankjes in de pauze, koffie, kleedruimtes en toiletten, is het nu even niet. ,,We moesten een horecavergunning regelen, zelf de drank en koffie aanschaffen en zeepjes en handdoeken bij de toiletten ophangen. We hebben ook flink schoongemaakt, want je kan je voorstellen dat er heel wat spinnenwebben hingen”, lacht Kees Spronk. Beide mannen vinden het heerlijk dat ze na vier jaar eindelijk weer kunnen spelen. In de loods wijzen ze aan waar de gordijnen komen hangen zodat er een kleinere ruimte ontstaat. De stoelen moeten nog gebracht worden, maar bij het publiek zal het aan niks ontbreken, er is overal aan gedacht.

Kaartjes kopen voor dit leuke blijspel kan via 06-22901968 kerisponk@hetnet.nl of 06-40037508 ewoutervogel@gmail.com.. Kaarten kosten 10 euro en kunnen enkel contant betaald worden. Meer lezen? Kijk dan op www.
rhoonsecomedie.nl.

Lees hier wat wij in oktober schreven over de Rhoonse Comedie.

Advertenties uit de krant