De leden van de toneelgroep Rhoonse Comedie.
De leden van de toneelgroep Rhoonse Comedie. Foto:

Voorstelling Rhoonse Comedie

Algemeen

RHOON - Na drie jaar staat de Rhoonse Comedie eindelijk weer eens op de planken. Dit keer met het stuk Look-a-like, geschreven door Ewouter Vogel, ook lid van de vereniging. Het stuk werd eerder in 2013 opgevoerd. ,,Dat we deze keer dit stuk weer opvoeren heeft een goede reden”, vertelt Astrid van der Valk, lid sinds 2002 van de club. ,,We repeteerden een stuk dat meerdere keren werd geannuleerd vanwege de pandemie. In die tijd kreeg onze vereniging ook met een aantal ‘verliezen’ te maken en het stuk werd steeds meer beladen, vooral ook omdat het speciaal geschreven was voor onze leden, waarvan sommige er niet meer waren. In maart zijn we daarom gestart met het repeteren van Look-a-Like, een hilarisch blijspel. 

De titel kan ook op zijn Nederlands worden uitgesproken en dan krijg je Loek-a-Lijk, en dat is dan ook wat het publiek te zien gaat krijgen. Een lijk. Anita wint namelijk een mooie prijs in de loterij en wil deze prijs voor zichzelf hebben. Maar door een interview in de krant, zijn er meerdere die de prijs willen opeisen. Tel daar de man van Anita bij op, een overvaller, een detective, nieuwsgierige buurvrouwen en andere nieuwsgierige aagjes, en men krijgt een lachwekkend schouwspel waarbij de verwarring al snel compleet is.

De opvoeringen van de Rhoonse Comedie staan bekend voor een avondje lachen. ,,Dat is deze keer ook zeker weer het geval”, zegt Raldi van der Sluis. Zij is vorig jaar pas lid geworden en zal voor het eerst sinds jaren op de planken staan. ,,De repetities zijn ontzettend gezellig, de vereniging is een warme club mensen waarbij lol op nummer één staat.” Regisseurs Kees Spronk en Ewouter Vogel spelen zelf ook mee. Er gaat nogal eens wat fout tijdens de repetities, maar dat is juist de charme van toneelspelen en maakt het een erg leuke hobby.

De avond voor de opvoering op 26 november,  wordt de generale gehouden voor de cliënten van De Toekomst. ,,Een fijne manier om het stuk al een keer voor publiek te spelen”, zegt Astrid.  ,,Deze mensen leven zo met de acteurs mee. Super leuk om te doen.”

Sinds een aantal jaar heeft de Rhoonse Comedie een eigen podium en een tribune. Ze spelen in ‘t Centrum waar zo ongeveer 150 mensen verwelkomd kunnen worden. Astrid gaat we zien in de rol van Anita en Raldi speelt de rol van de buurvrouw Hermien, maar wordt vooral Zus genoemd.

Wie alvast kaarten wil bestellen voor dit gezellige avondje uit kan contact opnemen met één van de leden van de vereniging of via Kees Spronk 06-22901968 of Ewouter Vogel 06-40037508. Kaarten kosten 10 euro (alleen contant afrekenen) en kunnen ook aan de zaal worden gekocht. 26 november, aanvang 20 uur.

Kijk voor meer informatie op rhoonsecomedie.nl.


Advertenties uit de krant