Afbeelding
Foto:

Julia schaatst tegen kanker

Algemeen

POORTUGAAL – Julia Gast (9) uit Poortugaal bindt de schaatsen op 18 februari onder om geld in te zamelen voor de Erasmus MC foundation, Daniel den Hoed. Ze wil zoveel mogelijk geld ophalen en daarom zal ze zaterdag 4 februari -Wereld Kankerdag - tussen 11 en 15 uur ook chocolademelk en koekjes verkopen vanuit haar voortuin aan de Emmastraat 50. Alle kleine beetjes helpen tenslotte om het bedrag te laten groeien.

Julia, leerling van CBS De Parel, heeft de afgelopen jaren schaatsles gehad op schaatsbaan Rotterdam. Twee jaar geleden wilde ze al meedoen met ‘schaatsen tegen kanker’, maar door de bekende redenen ging het niet door. 

,,Twee jaar geleden had ik deze actie gezien bij Schaatsbaan Rotterdam en toen kon dit niet doorgaan omdat alles dicht was”, vertelt Julia. ,,In dat jaar heb ik met armbandjes geld opgehaald voor het Daniel den Hoed Fonds. Ik vind het nog steeds heel belangrijk om daarvoor geld in te zamelen, dus ga ik schaatsen op zaterdag 18 februari. Daarmee steun ik het Daniel den Hoed Fonds die wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut mogelijk maakt. Zodat iedereen, zoals mama, een goede behandeling kan krijgen en beter kan worden.”

Julia heeft in korte tijd al een mooi bedrag bij elkaar gehaald. Ze staat nu derde op de lijst van 200 deelnemers. 

Iedereen is 4 februari welkom aan de Emmastraat 50 in Poortugaal.

Doneren kan via:

https://schaatsenvoordaniel.sportenvoordaniel.nl/fundraisers/julia-gast

Uit de krant

Advertenties uit de krant